Genel

Vatandaşlar her gün Azrail ile adeta köşe kapmaca oynuyor.

Vatandaşlar her gün Azrail ile adeta köşe kapmaca oynuyor.

Loading

Karabük şehir merkezinin tam ortasında bulunan Güven Kavşağı’ndan Zonguldak Caddesine uzanan ve çift yönlü trafik akışının yaşandığı üst geçit hemen her gün yayalar için yüzlerce kez ölümü çağırıyor.

Güven Kavşağı’ndan Zonguldak Caddesine uzanan ve çift yönlü trafik akışının yaşandığı üst geçit Bir taraftan çift yönlü araç trafiği akışının sağlamakta, diğer taraftan ise yayalar, için geçiş güzergâhı. Üst geçit üzerindeki yaya kaldırımlarında iki insan yan yana geçemezken, vatandaşlar çareyi araç yolunun ortasından yürümekte buluyor. Vatandaşlar her gün Azrail ile adeta köşe kapmaca oynuyor.

Trafiği rahatlatmak için yapıldığı iddia edilen üst geçit yapım aşamasında iken yerel basında çıkan haberleri hatırlamakta fayda var.

Dönemin Karabük Belediye başkanı Rafet VERGİLİ , “ Yılsonuna kadar inşallah bu arazilerin Karabük Belediyesi’ne devri ile ilgili imzalar atılacak. Şu anda Devlet Demir Yollarıönünden Ankara Caddesine hem trafik akışını sağlayacak, hem de yaya geçidi olarak kullanılacak bir köprü yapılıyor. Her ne kadar Devlet Demiryolları bu çalışmayı yapıyorsa da bizim de bilgimiz dâhilinde yapılıyor. Köprü bittiğinde şehir içerisindeki trafik rahatlayacak” dedi.

Dönemin Karabük Belediye başkanı Rafet VERGİLİ , “ Devlet Demir Yolları arazisi üzerine yapılan köprü her ne kadar Devlet Demiryolları bu çalışmayı yapıyorsa da bizim de bilgimiz dâhilinde yapılıyor. Köprü bittiğinde şehir içerisindeki trafik rahatlayacak” açıklaması yaptı. Daha sonra  31 mart seçimlerinde tekrar belediye başkanı seçilen Karabük Belediye başkanı Rafet VERGİLİ’ye vatandaşlar tepki göstererek  “ Sayın başkan makam arabası ile değil de bu yaya yolunu kullansa acaba yanında 2 kişi ile bu yaya yolundan geçebilecek mi? Biz bu yaya yolunu kullanırken mecburen araç yolunu kullanıyoruz ve her gün burada araba altında kalmamak için çaba sarf ediyoruz. Sayın başkan ve yardımcılarını Güven kavşağı önünden Ankara Caddesine hem çift yön trafik akışını sağlayan, hem de yaya geçidi olarak kullanılan bu köprü üzerinde yürümeye davet ediyoruz.” Diyerek haber için körü üzerinde fotoğraf çekimi yapan haber ve foto muhabirine tepkilerini dile getirdiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL