Genel

Valiler kararnamesi eli kulağında

Valiler kararnamesi eli kulağında

Loading

Yeni Valiler Kararnamesi yolda. İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen ve mülki idare amirlerinin bir kısmında yer değişikliğine gidilecek olan Valiler Kararnamesi’nin çalışmalarının tamamlandığı ve yakında zamanda Valiler Kararnamesi’nin resmi gazetede yayımlanacağı bilgisine ulaşıldı.

Yeni Valiler Kararnamesi yolda. İçişleri Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen ve mülki idare amirlerinin bir kısmında yer değişikliğine gidilecek olan Valiler Kararnamesi’nin çalışmalarının tamamlandığı ve yakında zamanda Valiler Kararnamesi’nin resmi gazetede yayımlanacağı bilgisine ulaşıldı. Yaklaşık 10 büyükşehir ve 20 il Valisi olmak üzere 30 ilde değişiklik bekleniyor. Valiler Kararnamesi’nde hangi il ve ilçelerin vali ve kaymakamlıklarında değişikliğe gidileceği merak ile bekleniyor.

Büyük merakla beklenen Valiler Kararnamesi’nin imza aşamasında olduğu ve yakın zamanda açıklanacağı belirtiliyor. Kamu görevlilerinin yerlerini değiştirecek, bazılarını ise merkeze çekecek olan kararname büyük bir merakla bekleniyor. Bu kararnameden Ağrı’nın etkilenip etkilenmeyeceği Resmi Gazete’de kararın yayımlanması ile açığa çıkacak. Yeni Valiler Kararnamesi için gözler şimdiden Resmi Gazete’ye çevrildi.

Valilik teşkilatında 31 Mart seçiminden sonra beklenen valiler kararnamesinin hazırlıklarının sürdüğü öğrenildi.

Bakanlık kaynaklarından sızan bilgiye göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakan Yardımcısı Muhterem İnce’nin kararnameyi şekillendirmeye başladığını, Doğu illerinde görev yapan bazı valilerin Batı illerinde görevlendirileceğini, görevdeki valilerin bazılarının ise merkeze çekileceğini açıkladı.

Van, Diyarbakır ve Mardin Valileri değişmiyor

Yaklaşık 30 ilin valisinin değişmesinin beklenildiği kararnamede, aynı zamanda Büyükşehir Belediye başkan vekilliğini görevlerini de yapan Van, Mardin ve Diyarbakır valilerinin ise bu aşamada değiştirilmeyeceği sızan bilgiler arasında.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL