ASAYİŞ

Üçüncü Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı

Üçüncü Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali başladı

Loading

Aksaray’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivali, kalabalık bir vatandaş katılımıyla gerçekleşti. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu İlk Ceviz hasadını Ceviziyle ünlü Camili köyünde bulunan bir ceviz bahçesinde gerçekleştirdi. Ceviz türleri hakkında üreticilerden bilgi alan Vali Kumbuzoğlu Cevizlerin tadına bakarak elleriyle protokol üyelerine ceviz yedirdi. Ceviz hasadının ardından Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Protokol üyeleri Aksaray 3. ceviz festivalinin yapılacağı Ağaç ören ilçesine geçti.

Ağaçören Belediye Meydanında Mehter Takımı eşliğinde Kortej ile başlayan 3. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivalinin açılışına; Ağaçören ilçesi etkinlik alanındaki festival, Mehmet Ali Kumbuzoğlu , MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç,  Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, MHP İl Başkanı Burhanettin Karataş, Zafer Partisi Ağaçören Belediye başkan adayı Nuri Yumuşak, Zafer Partisi Aksaray Belediye Başkan a. Adayı Nevin Yüce, Zafer Partisi Aksaray il Teşkilatı, CHP Aksaray İl Başkanı Av. Bilal ÖZDEMİR, CHP Aksaray İl Teşkilatı, MHP Aksaray il Başkanı Burhanettin Karataş, MHP Aksaray Belediye Başkan A. Adayı Sefer Alkan, STK Başkanları ve daire müdürleri katılım sağladı.

Ağaçören ilçe meydanında kurulan stantlarda Ceviz üreticileri yetiştirdikleri ürünleri satma imkânı buldu.

Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç festivalin açılışında yaptığı konuşmada, “Ceviz Festivalimiz Allah’ın izni ile yıllarca devam edecek. Cevizimiz ulusal anlamda yerini bulacak. Cevizimiz 32 çeşitle soframıza geliyor. Ağaçören’imizin simgesi olan cevizlerimiz hak ettiği değeri kazanacak. İnşallah bu meşaleyi biz yaptık, bizden sonra gelecek nesil de devam ettirecek. Buna sahip çıktığımız sürece cevizimiz hak ettiği değeri bulacak. Ağaçören’li hemşerilerim, değerli katılımcılar herkese katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Ağaçören Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç ardından konuşma yapan Ağaçören Kaymakamı Naim Akar,  “Ulusal anlamda giderek önemli bir yere sahip olan festivalimizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Geleneksel hale gelen festivalimizde sizlerle beraber olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İlçemizde yaklaşık yılda 450 ton ürettiğimiz cevizimizi bu tür festivallerle ön plana çıkararak üretim ve yatırımı artırmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda da ceviz üreticilerimize gerekli desteği vermeye hazırız. Festivalimizin hazırlık sürecinde bizlerden desteğini esirgemeyen sayın valimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

3. Geleneksel Ağaçören Ceviz Festivalinde konuşma yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, “Bugün burada Ağaçören vatandaşlarımız ile birlikte çok heyecanlıyız. Bütün halkımızla bugün buradayız. Buradaki temel maksat, tabii ki en başta, Ağaçören cevizini tüm Türkiye’ye ve dünyamıza tanıtmaktır. Ağaçören cevizi bir tarihtir, bir sembol ürünüdür ve gerçekten kalitelidir. Hem gerçekten yağ oranı itibariyle hem de aroması itibariyle gerçek bir marka söz konusu. Tabii bizim burada asıl hedefimiz, Ağaçören’de düzenlenen festival ile vatandaşlarımızı bir araya getirmek, vatandaşlık bağlarını güçlendirmek, bir de ceviz üretimini desteklemek elbette. Yılda 250 bin ton üretim söz konusu. Ayrıca yılda 250 milyon TL’lik bir gelir sağlıyor. Bu da ayrıca milli ekonomi açısından çok önemli. Marka değeri olması konusunda valilik olarak Tarım Bakanlığına müracaatımız var. Onu da takip ediyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde Ağaçören cevizini marka ürün olarak getireceğiz. Temel hedefimiz, gerçekten Ağaçören cevizini ülke düzeyinde tanıtmak, bilinmesini sağlamak. Ben burada, festivale değer verdiği için en başta kaymakamımıza, belediye başkanımıza, muhtarlarımıza, gençlerimize çok teşekkür ederim. Festivalimiz gün boyu devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Sanatçılar festival alanına toplanana vatandaşlara hoşça vakit geçirtirken, miniklerde unutulmadı. Palyaçolar çocukları eğlendirmek için farklı gösteriler yaptı. Pek çok etkinliğin yer aldığı festivale Ağaçören ilçesi ve civar köylerdeki vatandaşların festivale ilgisi yoğun oldu.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL