Genel

Türk Sağlık-sen Aksaray Şube Başkanı Taner kara”Sineye çekmeyeceğiz, suç duyurusunda bulunacağız””

Türk Sağlık-sen Aksaray Şube Başkanı Taner kara”Sineye çekmeyeceğiz, suç duyurusunda bulunacağız””

Loading

Türkiye Kamu Sen Aksaray İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-sen Aksaray Şube Başkanı Taner kara, Diyanet Bir Sen Yöneticisi Mesut Çakıroğlu’nun yaptığı paylaşıma sert tepki göstererek hukiki yollara başvuracaklarını belirtti. Kara yaptığı yazılı açıklama şöyle;

Diyanet Bir Sen Yöneticisi Mesut Çakıroğlu’nun bugün Hekim arkadaşlarımızın Anayasal hakları olan grev kararına karşı yapmış olduğu paylaşım kabul edilemez bir durumdur.
Kam oyu şunu iyi bilmelidir ki bizim işimiz insan sağlığıdır. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının yapmış oldukları tüm eylemler insan sağlığı  göz önünde bulundurularak yapılır. Bu nedenle Anayasa ve 4688 sayılı kanunlarda hak olarak verilen tüm eylemlerimiz de Acil servisleri Ameliyathaneleri yoğun bakımları ve insan sağlığını direk olarak etkileyecek tüm birimlerimizi bu eylemlerin dışında tutarız.
Hal böyle iken kendisinin de sendikacı ve din görevlisi olduğunu öğrendiğimiz bir sendika yönetim kurulu üyesinin, Hekimlerimizi hedef olarak göstermesi sendikacılık adına Hekimlerimize, Ailelerine, çocuklarına bela okuması din adına utanılacak bir durumdur.
Biz Türkiye Kamu-sen ve Türk Sağlık-sen Aksaray Şubesi olarak böyle bir durumu sineye çekemeyiz. Tüm Türkiye’nin sağlıkta şiddete odaklandığı bu dönemde bu tip paylaşımlar hedef göstermek kin ve nefreti körüklemek şiddete davetiye çıkarmak demektir.
Anayasal ve sendikal haklarını kullandığı için kişilere hakaret suçtur. Bu nedenli ilgili kişi hakkında hekimlerimiz adına savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı  bildiririz.
Türkiye Kamu Sen Aksaray İl Temsilcisi
Türk Sağlık-sen Aksaray Şube Başkanı

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL