Genel

TOKİ Kurasında çıkmayan vatandaşlar paralarını geri alıyor

TOKİ Kurasında çıkmayan vatandaşlar paralarını geri alıyor

Loading

Aksaray’da 250 bin Konut Projesinin kura çekimlerinin ardından hak sahibi olamayan vatandaşların kamu bankalarına yatırdıkları paraların geri ödemeleri başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından 81 ilde ve ilçelerinde başlatılan 250 bin Konut Projesi’nin bin 352 konutluk kura çekiminde hak sahipleri asil ve yedek listelerde yer aldı. Aksaray’da 22 bin 682 başvuru ile en çok başvuru alan Merkez İlçe 200 Konut Projesinde asil ve yedek hak sahiplerinin devamlılık başvuruları bugünden itibaren alınmaya başladı. 8 ilçede bin 352 asil hak sahibi ile bin 352 hak sahibinin başvuruları devam ederken, kamu bankaları TOKİ işbirliği ile hak kazanamayan vatandaşlara yatırdıkları peşinatların iade edileceği duyurusu yaptı.

Sabah erken saatlerinde kura çekimlerinde hak kazanamayan vatandaşlar kamu bankaları önünde yatırdıkları parayı geri çekmek için kuyruk oluşturdu. Aksaray’da hak sahibi olamayan 19 bin 978 vatandaşın ay sonuna kadar yatırdıkları paraların kamu bankalarından iade işlemlerinin yapılacağı duyuruldu.

Asil başvuruları tamamlandıktan sonra ise yedekten listeye giremeyen vatandaşların kamu bankaları tarafından belirlenecek tarihlerde iade alması bekleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL