Genel

Taner Kara ” Hemşireler Haftası bayram havasında kutlansın”

Taner Kara ” Hemşireler Haftası bayram havasında kutlansın”

Loading

Türk Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Türkiye Kamu-Sen İl temsilcisi Taner Kara; Hemşireler haftası hakkında bir açıklama yayınladı.
Gönül isterdi ki Türkiye’de görev yapan 235 bin hemşire arkadaşımız 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını bayram havasında kutlasınlar. Ne yazık ki biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve ücretlerle ilgili beklenen düzenlemelerin henüz hayata geçmemesi hemşire arkadaşlarımızın bu haftayı da buruk geçirmesine neden olmuştur.
Salgın döneminde canlarından ve ailelerinden fedakarlıkta bulanarak gecesini gündüzüne katıp şifa dağıtan, 7/24 sağlık hizmeti sunan bütün sağlık camiasının yüzünü güldürecek somut adımlar bir türlü atılmamıştır. Alkışlamakta oldukça bonkör davranan siyasi irade hakların teslimi konusunda oldukça yavaş davranılması beklenen hareketin bir türlü gerçekleşmemesi çalışanlarımızı ümitsizliğe sevk etmektedir.
Yoğun iş yükü, şiddet, mobing, adaletsizlik hukuksuzluk mali ve özlük ile sosyal haklarda yaşanan sıkıntılarda değerlendirildiğinde çalışanların tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kaldığı ortadadır. Bu duruma bir an önce çare üretilmelidir.
Ücretler konusunda uzun zamandır dile getirdiğimiz maaşlara yapılması elzem olan seyyanen zam Maaşların tek kalemde ödenmesi ve tamamının emekliliğe yansıtılması , refah payı verilmesi ve enflasyon farkının aylık ödenmesi hususları bir an önce uygulamaya konulmalıdır.
Sağlıkla ilgili her toplantı sonunda müjde olarak açıklanan 3600 ek gösterge, şiddet yasası ,tüm çalışanların tek kadroda toplanması( 657 4/A ) maaşların tek kalemde ödenip tamamının emekliliğe yansıtılması gibi konuların çözüme kavuştuğu tıp bayramlarına hemşireler gününe ulaşmak dileği ile
235 bin hemşire Arkadaşımızın hemşireler gününü kutlarım.
Mücadelemiz tüm haklarımızı kazanıncaya kadar devam edecektir. Unutmayalım ki Mücadele edenler her zaman kazanamaz ama kazananlar hep mücadele edenleridir.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL