ASAYİŞ

Sokağa çıkarken 2 kere düşünün Para ve Hapis cezası var

Sokağa çıkarken 2 kere düşünün Para ve Hapis cezası var

Loading

Yaşlıların yasağa uymamaları halinde görecekleri cezai yaptırımlar şu şekilde Sokağa çıkma yasağına uymayanlara uygulanacak para cezası 382 TL

Yaşlıların yasağa uymamaları halinde görecekleri cezai yaptırımlar şu şekilde olacak;

Güvenlik güçleri dışarıda yaşlı bir vatandaş gördüklerinde onu evine gitmesi için ikna etmeye çalışacak. Vatandaşın yardıma ihtiyacı varsa vatandaşın eve götürülmesi sağlanacak. Fakat yaşlılar tüm uyarı ve çabalara rağmen halen eve gitmek istemezlerse Kabahatler Kanununun 32. Maddesi kapsamında cezai yaptırıma maruz kalacaklar.

Tüm uyarılara rağmen evine gitmemekte ısrarcı olan yaşlı vatandaşlara Kabahatler Kanunun 32. Maddesine göre 382 TL para cezası kesilecek.

Hapis Cezası Nasıl alınacak ?




Para cezasına karşın hala evine gitmek istemeyen yaşlı vatandaşlara ise Türk Ceza Kanununun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma 195. Maddesi kapsamında işlem yapılabilecek. İlgili madde aşağıdaki gibidir. ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır”

Tüm Türkiye genelinde uygulanan para cezası uygulamasından Aksaray’da yaşayan ve sokağa çıkmakta ısrarcı olan 65 üstü yaşlılar ile kronik rahatsızlığı olan kişilere uygulanmaya başlandı.




Aksaray’da sokağa çıkma sınırlandırmasının ardından günlerce sokak sokak gezerek 65 yaş üstü vatandaşları uyaran polis ekipleri bugün evlerine gitmemekte ısrarcı olanlara 382 TL para cezası uyguladı.

Corona virüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığının 65 yaş ve üstü kişilere yönelik getirdiği sokağa çıkma sınırlandırmasına uymayanlar sokaklarda gezmeye devam ediyor. Aksaray’da polis ve zabıta ekipleri anonslar yaparak bu kişileri sokağa çıkmamaları yönünde uyarıyor. 4 gündür süren uyarılara rağmen sokağa çıkmada ısrar edip evine gitmeyenlere bugün, ‘sokağa çıkma sınırlandırmasına uymamak’ suçundan cezai işlem uygulandı.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL