ASAYİŞ

sabahın ilk ışıklarıyla sel felaketinin korkunç boyutu belli oldu

sabahın ilk ışıklarıyla sel felaketinin korkunç boyutu belli oldu

Loading

Dün akşam saat 20.30 civarında Aksaray’da meydana gelen sel felaketinin ardından 52 yaşındaki Gülseren En isimli vatandaş hayatını kaybetmişti. 14 kişinin yaralandığı ve 3 aylık bir bebeğin kaybolduğu sel felaketinde, sabahın ilk ışıklarıyla beraber, sel felaketinin meydana getirdiği yıkım büyüklüğü gözler önüne serildi.

Sabahın il saatlerinde günün ışımasıyla birlikte Aksaray Belediyesi ekipleri tarafından yapılan hasar tespit ve temizlik çalışmaları, Aksaray merkez Kireçlik mevkiinde, Kılıçaslan Parkı ve yakınlarında yoğunlaştı. Aksaray il genelinde etkili olan yağışlar, şehrin birçok noktasında vatandaşlara zorlu anlar yaşatırken, taşkın yaşanan bölgelerde esnaflar iş yerlerine giren suları tahliye ederek işyerlerindeki çamur tabakalarını temizledi hasar tespit çalışması yaptılar.

Aksaray Belediyesi ekipleri hasar tespit ve temizlik çalışmaları ile yaşanan felaketin olumsuz etkileri minimum seviyeye indirilmeye çalışıyor. AFAD ekiplerinin kayıp bebeği arama çalışmaları ise devam ediyor. Gece saatlerinde ihbar hattına bir motosiklette 2 kişinin sel sularına kapıldığı ihbarı ile AFAD ekipleri arama çalışmalarına hız verdi.

Aksaray Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; Kalanlar Millet Bahçesi, Kılıçarslan Parkı, Coğlaki Mahallesi ve Kalanlar Mahallesi’nde yapılan çalışmaların tüm hızıyla devam etmektedir. Vatandaşlarımız zorunlu kalınmadıkça bu bölgelere giriş çıkış yapılmaması gerekmektedir.

Sel felaketinin hasar verdiği bölgelerde herhangi bir aracın park halinde bulunmaması, bulunan araçların da otoparklara alınması konusunda Uyarılarında bulundu.

Yaşanan sel felaketi ile birlikte Aksaray’da birçok noktada bulunan yollarda hasar meydana geldi.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer konu hakkında açıklama yaptı.

Başkan Dinçer; “Aksaray’ımız da son 40 yılın en büyük sel felaketlerinden birini dün yaşadık. Devletimiz tüm imkânlarıyla sahada. En kısa zamanda oluşan zararları giderecek güce sahip. Rabbim ülkemizi her türlü felaketten muhafaza etsin” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere dün akşam saat 20.30 civarında Aksaray İli Sevinçili kasabası, Gücünkaya Köyleri ile Aksaray merkez Kireçlik mevkiinde sağanak yağıştan kaynaklı sel afeti meydana gelmiş 1 kişi hayatını kaybederken 14 kişi tedbir amaçlı hastanelere kaldırılmış 1 bebek sel sularına kapılarak kaybolmuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL