Genel

Patronaj ilişkisi ve medya

Patronaj ilişkisi ve medya

Loading

10 Ocak çalışan gazeteciler günü ve 24 ağustos gazete ve basın günü bu günleri gazeteciler dışında toplum olarak takip ediyor muyuz?

Gazetecilere bakış açımız nasıl seviyor muyuz o emekçileri.

Bu dünyaya çok yönlü bakmamız gerektiğini belki de en çok gazetecilerden öğreniyoruz,onların yazan kaleminden,fotoğraf makinelerinin kadrajından çıkan bir kareden.

Medya dijital dünya diye yaşamın her alanını şekillendiren bu kavramların gerçek etkilerini de konuşalım.

Gazetecinin medya dijital dünya sanal alem ve sosyal medya bağlantısını ele alalım; gazeteci olmak medyanın dilinden anlamak,sosyal medyayı kanalize etmek,sanal alemde konsolize edilecek okuyucu kitlesinin dilinden anlamak ta demek.

Gazetecilerin patronluk tarafını da bu bağlamda biraz açalım:gazetecinin patronluğu öğretmenlik de demek değil mi?

Haberleşme sektörü deneyimin,tecrübenin paylaşıldığı bir kanal üzerinden ilerleyen bir meslek olması paylaşımında yoğun ve içten olduğu bir sektör.

Bu sektörün arasındaki rekabet meslek etiğini de yok etmekte,bir haber topluma ulaştırılırken çekilen zorluğun ne olduğunu düşünmeyen bizler,o haberi görüntülerken saldırıya,şiddete maruz kalan yolda kaza yapan yaralanan ölümle sonuçlanan acılı durumlar bunları neden düşünmüyoruz?

Patronaj ilişkisi de gazeteci konuşulduğu zaman bahsi geçen bir durum gazeteci patron kavram kargaşası da gazeteciliğe bir bakış açısı.

Gazetecinin patronluğu konusu ve medya ilişkisi de çok konuşulanlardan gazetecinin medyaya yön vermesi ellerinin klavyenin tuşlarına basan parmaklarıyla yazdıkları medya da konuşulan gündemi de oluşturduğundan gazetecinin patronluğu da normal ve olması gereken olmuyor mu?

Mesleğin içinde olanların bunu daha kolay anlayabildiklerini biliyoruz o zaman şunu sormak gerekiyor gazeteciyi anlamak bu kadar zor mu?

Hangi şartlarda çalıştıkları,nasıl insanlarla karşılaştıkları en önemlisi psikolojik olarak nasıl bir durumda oldukları aile yaşamları nasıl diye kaç kişi soruyor?

Gazetecinin yaptığı fedakarlığı görmek bu kadar zor değil,o gazeteciler acıyı yaşayanların sesi oluyor,her katledilen kadını,sma hastası çaresiz çocukları ailelerini daha nicelerini duyuran bu insanlar saygıyı en çok ta vefayı hak etmiyor mu?

Bir terör saldırının haberini yapan o gazetecinin yerine kendinin orada olduğunu düşün ölümle karşı karşıyasın ne yapardın  sen orada olsaydın  o gazeteciye hiç soruldu mu?

Tüm gazetecilere saygıyla

Kaybettiğimiz tüm gazetecilerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL