EĞİTİM GÜNDEM

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği basın açıklaması yayınladı

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği basın açıklaması yayınladı

Loading

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği Kamuoyu Duyurusu

İstanbul Silivri’de yaşanan ve hepimizin vicdanını derinden yaralayan görüntüler üzerine alanda faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olarak kamuoyunun bilgisine dönük ivedi açıklama yapılmasına önemle ihtiyaç duyulmuştur.

Engellilere yönelik suçlar, toplumun her bir üyesini derinden etkileyen ve kınanan eylemlerdir. Bu suçlar, engelli bireylerin yaşamını olumsuz etkileyerek, hak ihlallerine ve travmalara neden olmaktadır. Bu bağlamda, engellilere yönelik suçların bireysel suçlar olduğunu bakanlığımızın ve kuruluşlarımızın bu suçlardan doğrudan sorumlu tutulamayacaklarını vurgulamak istiyoruz.

Engellilere yönelik suçlar, bireysel fail ya da faillerin eylemlerinden kaynaklanmaktadır. Bu suçları işleyen kişiler, kendi iradeleriyle ve kendi kararlarıyla bu eylemleri gerçekleştirmektedirler. Bu nedenle, suçlardan doğrudan sorumlu olan kişiler, yani suç işleyenler, cezai sorumluluk taşımaktadır. Bu suçlar, sivil toplum kuruluşlarının veya özel engeli bakım merkezlerinin sorumluluğunda değildir.

Derneğimizin en etkin çalışma alanlarından biri engellilere yönelik suçların önlenmesine yönelik çalışmalar yürütmek ve farkındalık oluşturmaktır. Ancak, suç işleyenlerin eylemlerinden doğrudan sorumlu tutulması ve cezalandırılması yargı makamlarının görevidir.

Bu nedenle, engellilere yönelik suçların bireysel suçlar olduğunu ve Özel Bakım Merkezlerinin bu suçlardan doğrudan sorumlu tutulamayacaklarını bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bir ya da birkaç çalışanın art niyetli davranışlarının sonucunda; aynı zamanda engellilerin yaşam alanı olan merkezlerin faaliyetlerine ara verilmesi kararını doğru bulmadığımızı belirtmek isteriz.

Derneğimiz ve bünyemizde faaliyet gösteren özel engelli bakım merkezlerimizin tamamı sorumlulukların bilincinde ve gerekli her türlü duyarlılığa sahip kurumlar olup bu özen içinde çalışmalarını sürdürmektedirler. Ülkemiz geneline yayılmış kurumlarımızda görevlerini özveri ile ifa eden binlerce çalışanımızın içerisinde, art niyetle hareket eden çalışanlarla ilgili bakanlığımız gibi kurumlarımız ve derneğimiz de tüm hukuksal süreçlerin takipçisi olacak, suçluların hak ettikleri cezaları almaları için her türlü katkıyı sunacaktır.

Özel Engelli Bakım Merkezleri Derneği

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL