Genel

öğrenciler jandarma komutanlığını ziyaret etti

öğrenciler jandarma komutanlığını ziyaret etti

Loading

‘Kahramanlarla Bir Gün’ faaliyetinde öğrenciler Aksaray ;l Jandarma Alay Komutanlığını ziyaret etti.

Aksaray Valiliği koordinesinde yürütülen “Yaz Gençlik Projesi” kapsamında yürütülen “Kahramanlarla Bir Gün” faaliyetinde 22 lise öğrencisi ve 2 öğretmen Aksaray İl Jandarma Komutanlığını ziyaret ettiler. Ziyaret gelen öğrenciler nizamiyede karşılanarak Aksaray İl Jandarma Komutanlığı envanterinde bulunan motosikletler ve araçların tanıtımları yapılarak gençlerin araçlara ve motosikletlere binmeleri sağlandı.

İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezine geçilerek burada icra edilen faaliyetlerle ilgili öğrencilere bilgiler verilirken, gençler telsiz üzerinden görevdeki devriyelere çağrılar yaparak görevlerinde başarılar dilediler.

Daha sonra gençler toplantı salonuna alınarak burada İl Jandarma Komutanlığınca icra edilen proje faaliyetleri ve basında yer alan olaylarla ilgili gençlere videolar izletilerek bilgilendirmeler yapıldı. Öğrenciler daha sonra kışla içerisinde bulunan köpek eğitim alanına alınarak, köpek sorumlusu personel tarafından envanterde bulunan bomba ve uyuşturucu arama köpeklerinin tanıtımı yapılmış ve müteakiben hazırlanan köpek gösterisi izletildi. Gösterinin bitimine müteakip gençler bir süre köpekleri severek yakinen ilgi gösterdiler.

Köpek eğitim alanından sonra kışla içerisinde bulunan Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına geçilerek hizmet odaları gezdirildi ve burada yürütülen faaliyetler ile ilgili gençlere bilgilendirmeler yapıldı.

Faaliyet sonunda öğrenciler askerlerle birlikte sıraya girip yemek duası yapılarak öğle yemeğine alındı ve askerlerle birlikte yemeklerini yediler. Daha sonra gençler Aksaray İl Jandarma Komutanlığına ait araçlar ile okullarına uğurlandılar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL