Genel

Köşe Yazısına Karaüzüm’den SUÇ DUYURUSU

Köşe Yazısına Karaüzüm’den SUÇ DUYURUSU

Loading

Siyasi kimliği ile de bilinen Mali Müşavir Resul Karaüzüm, altı yaşındayken babasının müridi ile evlendirilen kız çocuğu olayıyla ilgili, Aksaray’da yerel bir gazetede yazı yazan şahıs hakkında suç duyurusunda bulundu.

15 Aralık 2022’de Fatma Bilgiç isimli şahıs, Aksaray’da yayın yapan yerel bir gazetede “Dönüyor Dönme Dolaplar Hedefte İslam’a Adanmış Bir Camia Var” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Bilgiç, yazısında, altı yaşındaki kız çocuğunun evlendirilmesi olayının yalan olduğunu belirtiyor ve bu yalana inananları sahtekâr, hain ve akli melekelerden yoksun olmakla itham ediyor. İlgili yazının yayımlanmasının ardından Resul Karaüzüm, Avukatı Esra Çalışkan aracılığıyla, yazar hakkında suç duyurusunda bulundu. Davanın gerekçeleri “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme, aşağılama, suçu ve suçluyu övme, Mustafa Kemal Atatürk’e, Türk Hükümetine, Türk Yargısına ve toplumun bir kesimine hakaret etme” olarak sıralandı.

Avukat Esra Çalışkan, davaya konu yazı ile diğer delilleri adli makamlara teslim etti. Son sözü mahkeme söyleyecek.

Avukat Avukat Esra Çalışkan tarafından adli makamlara verilen suç duyurusu dilekçesi şöyle;

AKSARAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN

ŞİKAYETÇİ: RESUL KARAÜZÜM-20900314380

VEKİLİ: Av. ESRA ÇALIŞKAN- [15273-72285-81157] UETS

ŞÜPHELİ: Aksaray Yenigün Gazetesi yazarı Fatma BİLGİÇ -TC Kimlik numarasının savcılığınızca tespiti-

AÇIKLAMALAR

1-Şüpheli Aksaray Yenigün Gazetesi’nde yazardır. Şüpheli 15.12.2022 tarihinde ”Dönüyor Dönme Dolaplar Hedefte İslam’a Adanmış Bir Camia Var” başlıklı yazısında 6 yaşında imam nikâhıyla evlendirilen ve evliliği boyunca cinsel istismara uğrayan Hatice Kübra Gümüşel hakkında suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama, Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret, toplumun belirli kesimlerine hakaret, Türk Yargısı ve Türk Hükumeti’ne hakaret suçunu işlemiştir. (Bu suç duyurusuna konu yazıyı ekte sunuyoruz.)

Şöyle ki: Olayda çocuğun cinsel istismarı suçunun mağduru 6 yaşındaki Hatice Kübra vardır. İsmail ağa Cemaati’ne bağlı olduğu bilinen Hiranur Vakfı’nı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını müritlerden biri ile imam nikâhı ile evlendirmesi çocuğa yönelik cinsel istismar suçudur. Çocuğun beyanıyla soruşturma açılmıştır gerçeğine karşı şüphelinin bu olaya karşı bunun yalan olduğunu iddia etmiş, bu olayı başka suç olmayan olaylarla kıyasa tabi tutarak çocuğa karşı istismar suçunu meşru gösteren ifadelerde bulunmuştur.

Şüphelinin “6 yaşında kız çocuğunu evlendirmişler yalanına hangi aklıselim inanır.” beyanı ile başta Türk yargısı ve Cumhurbaşkanı olmak üzere tüm yetkili bakanların da aklıselim kişiler olmadığını iddia etmektedir. Şüpheli Fatma Bilgiç daha da ileri giderek, bu olayı ifade eden yukarıda da saydığımız kişi ve kurumları hainlik, sahtekârlık ve akli melekelerinin zayıf olduğu ile itham etmektedir. Bu iddialar hem Türk Yargısı, hem Türk Hükümeti hem de Türk Milleti adına kabul edilemez aşağılayıcı, hakarete varan mesnetsiz iddialardır ve TCK’ da her birinin ayrı ayrı suç teşkil ettiği açıktır.

Terör örgütleri tarafından istismar edilen kız ya da erkek gençlerimizin durumlarına hem Türk Milleti, hem Türk Yargısı hem de Türk Hükümeti en yetkili ağızlardan gereken tepkiyi zaten vermektedir.

2- Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızı Hatice Kübra’yı 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikâhla evlendirdiği iddialarına ilişkin 30 Ekim 2022’de İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iddianamesi tamamlanmıştır. Savcı iddianamede Hatice Kübra’nın anne ve babasının istismara göz yumduğunu, Kadir İstekli ve tarikat lideri baba Yusuf Ziya Gümüşel ile anne Fatma Gümüşel’in zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı suçunu işlediklerini belirtmiştir. Ayrıca savcı, Kadir İstekli’nin cinsel saldırı suçundan da cezalandırılmasını istemiştir.

Şüphelinin yalan ifadesi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin savcılık makamı ve yargı makamının faaliyetlerinin de yalan olduğunu kapsamaktadır. Şüpheli TCK Madde 301 -Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılama Suçunu işlemiştir. Zira 6 yaşındaki mağdureye yapılan eylemler neticesinde Devletin yargı makamları harekete geçmiş ve olayı dava sürecine taşımıştır.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını çocuk yaşta evlendirdiği somut durumunu, şüpheli yazdığı yazıda yalan olduğunu bu yalana inananların ya sahtekâr ya hain ya da akli melekelerinin zayıf olduğunu belirtmiştir. Hatice Kübra’nın çocukken imam

nikâhı kıyıldığının kanıtı olarak savcılığa verilen fotoğraflar mevcuttur. Fotoğrafların birinde H.K.G. 6 yaşında ve gelinlik içindedir. Nişan fotoğrafında ise H.K.G. 13 yaşında ve kolunda bilezikler görünüyor. Tarikat kurallarına göre sarıklı, cübbeli ve sakallı olan Kadir İstekli ise çocuğa sarılmaktadır. Bu somut kanıtların varlığına rağmen, şüphelinin bu olaylarla ilgili yalan olduğu söylemi gerçeklikten uzaktır. Mağdurenin kayıt altına aldığı ses kaydında eş Kadir İstekli ‘nin 6 yaşındaki evliliği doğrulayan ve ikrar içeren beyanları vardır.

3-”6 yaşındaki kız evlendirilmiş bu sapıklıktır diyerek viyak viyak viyaklayanlar, yalan iftirayla Türkiye’yi ayağa kaldırmak isteyenler ” ifadesiyle şüpheli 6 yaşındaki bir kızın evlendirilmesini gayet olağan bir durum olduğunu kabul etmiş bu duruma karşı çıkanlara ise bunun ancak yalan bir haber olacağını ve bu yalan habere inananların da sahtekar, hain, akli melekelerinin zayıf olacağını belirterek bu duruma inananlara açıkça alenen hakaret suçunu işlemiştir. Ayrıca 6 yaşındaki kız evlenmiş bu sapıklıktır diye viyak viyak viyaklayanalar ..” derken burada apaçık sapıklığı ifade edenlere “hayvan” imasında bulunulmuş ve daha sonra “6 yaşındaki çocuklar Atatürk büstünün önünde secdeye yatırıldıklarında..” derken de Türk Milletinin ortak değeri ve Devletimizin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk’ü; Topluma açıkça mal olmuş bu sapkın olayın aktörleri ile karşılaştırmış olup, burada da yasalarımıza, toplumumuzun ortak manevi değerlerine açıkça saldırıda bulunarak halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçunu işlemiştir. Şüpheli 6 yaşındaki kızın evlendirilmesi hadisesini yazısında başka hususlarla karşılaştırarak sanki bu evlendirilme olayı kıyasa açık bir durummuş gibi göstererek bu suça konu olayı meşru hale getirmeye çalışmıştır.

4-“Muhafazakâr kesimi tenzih ediyorum..” diyerek de toplumu bir sapıklık olayında adeta kafasında ikiye bölen şahıs, ülkemizin milletiyle bölünmez bir bütün olduğu anlayışına karşı bir suç işlemiştir.

5Şüpheli ,-”LGBT sapkınlığıyla sokaklarda boy gösterisi yapan insan müsveddeleri ” şeklinde ifadesiyle alenen LGBT vatandaşları aşağılayarak, toplumda bu vatandaşlara karşı nefret tohumları atmıştır. TCK’nın 216. maddesinde yer alan “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçu işlenmiştir.

6-Ayrıca şüpheli anayasamıza göre kapatılmış olan ve eğitim birliği sistemimizde yeri olmayan tekke ve zaviyelerde yetiştiğini ifade ederek, içerisinde bulunduğu cemaat yapısını deşifre etmiştir. Aksaray’da hukuki ve yasal olmayan böyle sözde eğitim kurumları var mıdır? Varsa bu eğitim kurumları anayasamıza göre suç işlemiş olmuyor mu? Şüpheli bu yazısında ayrıca Anayasamıza karşı da suç işlemiştir ve bu suçu işleyenleri övme suçunu da işlemiştir.

Açıklanan nedenlerle, Aksaray Yenigün gazetesi yazarı Fatma Bilgiç hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak kamu davası açılmasını vekâleten talep ederim.

HUKUKİ NEDENLER: TCK ve ilgili mevzuat

DELİLLER:15.12.2022 tarihli Yenigün gazetesi ilgili köşe yazısı, Fotoğraf, tanık beyanları ve her türlü delil

SONUÇ VE İSTEM: Şüphelinin yukarıda açıkladığımız ve re’sen saptanacak nedenlerle cezalandırılması istemiyle kamu davası açılmasını talep ederiz.19.12.2022

Ek-Fotoğraf

Müşteki Vekili

Av. Esra ÇALIŞKAN

https://yenigungazete.com/koseyazisi-509-DONUYOR-DONME-DOLAPLAR-HEDEFTE-ISLAMA-ADANMIS-BIR-CAMIA-VAR.html 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL