ASAYİŞ

Horoz dövüşçülerine 95 bin 487 TL idari para cezası

Horoz dövüşçülerine 95 bin 487 TL idari para cezası

Loading

Aksaray’da jandarma ekiplerinin horoz dövüştürüldüğü gerekçesiyle düzenlediği operasyonda 95 bin 487 TL idari para cezası kesilirken 1 şahsa “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlamak” suçundan adli işlem yapıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi (HAYDİ) ve JASAT ekiplerince, hayvan dövüştüren şahıs veya şahısların yakalanmasına yönelik yapılan saha çalışmaları neticesinde, Aksaray’da horoz dövüşü yapıldığı ve kumar oynatıldığı bilgisinin elde edilmesi üzerine, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda 18 Şubat 2024 tarihinde operasyon düzenlendi.

Ekiplerin, evin bodrum katına yaptığı operasyonda, 37 adet hint dövüş horozu, 5 adet horoz taşıma el çantası, 1 adet horoz sıkletlerini belirlemek için kullanılan dijital tartı, 1 adet dövüş süresi tutmak için kullanılan saat, 10 adet horozların dövüş sırasında uçarak kaçmaması için ayaklarına bağlanan taşlık aparatı, Horoz dövüştürme için yapılmış kafesler ve ring, 1000 TL bahis için kullanılan para, Çok sayıda horozların bakım ve beslenmesinde kullanılan gagalık, iğne, zımpara, kauçuk, pansuman malzemeleri ve muhteviyatları ele geçirildi.

Dövüş horozları, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Olayla ilgili 7 şahıs gözaltına alınırken, şahıslara hayvanları dövüştürmek ve kumar oynamaktan toplam 95 bin 487 TL İdari Para Cezası kesildi. Ayrıca 1 şahsa “Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlamak” suçundan adli işlem yapıldı..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL