Genel

Hadi bakalım Kolay gelsin

Hadi bakalım Kolay gelsin

Loading

Bir şeyleri görmezden geliyorsak kör muamelesi yapmaya gerek yok . Birileri gözümüzü mü boyuyor ?

Ses getirecek ,belki de mahkeme kapılarında süründürecek, birilerinin işine taş koyacak, yazı dizimize başlıyoruz. Bakalım kimlerin başı ne kadar ağrıyacak. Yazımızın başlığında yazdığımız gibi “Hadi Bakalım Kolay gelsin”

Aksaray Belediyesi sağlıklı yaşama teşvik etmek, için önceki dönem Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı tarafından hayata geçirilen bisiklet yolu, maviye boyanmış vaziyette biraz makyaj ile sanki yeni düşünülmüş bir proje gibi Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer tarafından sahiplenildi. Gerçi Biraz tadilat biraz boya ile vatandaşın rağbet etmediği bisiklet yolu kullandırmak için yeni proje gibi lanse edilerek vatandaşların gözü boyanması siyasi manevradan başka bir şey olmasa gerek.

Aksaray için 1. Bisiklet Festivali adı altında hayata geçirilen , Kayserili bir firmaya ihale edilen  ve şehrin farklı noktalara konulacağı iddia edilen Bisiklet Park noktalarından biri 15 Temmuz irade meydanına ( vatandaşın en çok geçtiği güzergâha)  akıllı bisikletler bir günlüğüne vatandaşın gözünü boyamak için alelacele firmanın çalışanlarının hummalı çalışması sonrası 1. Bisiklet Festivaline yetiştirildi. ( Daha doğrusu sadece 1 günlüğüne vatandaşlara teşhir edildi.) Kısacası Festival açılışı bitti bisikletler de ortalıktan gitti.

Kısacası alelacele alt yapı çalışması tamamlanmadan Festival bahanesiyle ortaya çıkan bisikletler vatandaşa bir göründü ardından buhar oldu.

Vatandaş meraklı ha bire bir şeyleri araştırıyor, sorguluyor. Kısacası kafasında oluşan sorulara cevap arıyor.

Sorular vatandaşın aklında çoğaldıkça çoğaldı. Belediye bu işi aceleye getirmesi altında yatan neden ne?. Sistem daha tamamlanmadan projemizi hayata geçirdik nidaları atmanın vatandaş gözünde sempatik görünme çabasının ardında yatan neden ne olabilir?

Sök tak yapılan kaldırımlar mı?

Trafiği rahatlatacağız diye yol kenarlarına dikilen Ucube dubalar mı? ( Tam Tersi Park edilmesin diye sıra sıra dikilen dubaların esnafa zararından başka faydası yok. Kucak dolusu para ve iş gücü israfı da cabası)

Bir türlü koku yayması önlenemeyen Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısında tüm heybeti ile duran ÇÖP DAĞI mı?

Kendilerine belediye seçimlerde destek veren Cemaatlere diyet borcunu ödeme pahasına el altından verilen destekler mi? ( Bu konuda bilayre detaylı bir yazı dizisi yayınlayacağız. Destek verilen cemaat derneklerin isim ve Belediye personeline alınıp alınmadığı ve yapılan destekler neler? Bu konuları masaya yatıracağız önümüzdeki günlerde.)

Kalanlar mahallesi arkasından verimsiz toprakları hafriyat ederek boşaltanlar kimler?

Delik deşik edilen tepelerin yerine molozlar neden kimler tarafından atılıyor?

Buradaki topraklar nereye aktarılıyor bu da ayrı bir yazı konusu?

Yazılacak yazı çok malzeme çok. Bir daha ki makalemizde görüşmek üzere.

Gözünüz açık olsun vereceğiniz bir oy için gözünüzü boyamaya kalkanlara karşı uyanık olun. Son pişmanlık fayda etmiyor.

Kalın sağlıkla mutlulukla.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL