Genel

Garibana Ev sahibi olma imkanı TOKİ 850 konut yapacak

Garibana Ev sahibi olma imkanı TOKİ 850 konut yapacak

Loading

 Dev proje Belediye meclisinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi.

Dar Gelirli Vatandaş Ve Küçük Esnaflar İçin Toki Evleri Geliyor

Aksaray belediyesi 03/10/2019 tarihli meclis gündeminden ele alınan kararla ile iki ayrı proje birleştirilerek tek proje halinde onay çıktı  550 adet dar gelirli aileler için konut ile Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliğinin küçük esnaf olan üyelerine verilecek 300 adet konut için Toki ile Belediye arasında varılan mutabakat mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Toki ile yapılacak anlaşma ya göre 2020 yılında talep alınması bekleniyor. Varılan Anlaşmaya göre 2+1 dairelerin ağırlıklı olması beklenirken taleplere göre 3+1 dairelerde bulunacak lüks doğalgazlı konutların yanı sıra yeşil alan , camii, okul ve modern sosyal tesislerde yapılacak bu bölgede yapılacak konutlara yeni yapılacak olan sanayii esnafı ve organizede çalışanlarında tercih etmeleri bekleniyor.

Ereğli kapı mahallesinde (hürriyet mahallesinde bulunan TELEKOM şantiyesinin 1000 m arkasında) yapılacak olan Toki konutları 550 adet dar gelirli aileler için konut ile Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliğinin küçük esnaf olan üyelerine verilecek 300 adet konut yapılacak.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL