Genel

ERTÜMEN BUĞDAY FARKI AKSARAYSPOR FARKLI KAZANDI

ERTÜMEN BUĞDAY FARKI AKSARAYSPOR FARKLI KAZANDI

Loading

Aksarayspor ligde erteleme maçında Ankara’da 21. hafta karşılamasında çubuk ilçe stadında Kalecikspor ile karşı karşıya geldi. İki ekip arasında oynanan erteleme mücadelesinde Hakem Okan Kayataş düdük çaldı. Siyah beyazlılarda Aksaray’lı teknik adam Ertümen Buğday teknik adamlık kariyerinde ilk profesyonel sınavına başkentte çıktı.
Siyah beyazlılarda kart cezaları ile Serkan Demirol,Serkan Yıldız,Halil Uysal forma giymedi. statü gereği Furkan Yıldırım, M . Ali Aydın, Denis Taşkesen, Hasan Emre Yeşilyurt ise mücadelenin erteleme maçı olması ve transferleri sonradan gerçekleşmesi nedeni ile statü gereği Kalecik maçı kadrosunda yer almadı.
Çubuk ilçe stadında siyah beyazlılar play off için mutlak puan ve puanlar için çıktı. Karşılaşmanın ilk devresinde Aksarayspor deplasmanda başarılı savunmacısı Muhammet can ile 34. Dakikada 0-1 öne geçti. Ev sahibi ekip Kalecikspor ise kalesinde gördüğü golden 6 dk sonra 40. Dakikada Hüseyin Erol ile eşitliği yakaladı. 1-1 mücadelede ilk devre karşılıklı goller ile 1-1 eşitlikle tamamlandı.
En zor deplasmanlardan biri olan Ankara’da kalecik karşısında ikinci devrede galibiyet için yüklenen Aksarayspor oldu. Mücadelede 56. Dakikada takımın en golcü ismi hasan Gündoğdu sahneye çıkarak deplasmanda takımını 1-2 öne geçirdi. Hasan Gündoğdu siyah beyazlı forma ile 8. Golünü atarken futbol kariyerinde de en golcü sezonuna imza attı.
Galibiyet golünün ardından baskılarına devam eden siyah beyazlılar 68. Dakikada genç golcüsü Mervan Yiğit ile skoru 1-3’e getirdi. Ankara deplasmanında siyah beyazlılar skor avantajını yakalamanın morali ile ataklarına devam etti.
Aksarayspor maçın bitiş düdüğü ile 7 eksikle gittiği deplasmanda Kalecikspor’u baskılı futbol ve net bir skor ile 1-3 mağlup ederek play off yolunda puanını 48 yapan siyah beyazlılar en yakın rakibine 5 puan fark atarak taraftarını mutlu etti.
Aksarayspor’da çiçeği burnunda Aksaray’lı teknik adam Ertümen Buğday ile siyah beyazlılar deplasmanda rakibi Kalecikspor’u farklı geçmenin mutluluğunu yaşadı. Bu sezon deplasmanda en farklı galibiyetini alan siyah beyazlılarda Ertümen Buğday ise profesyonel futbol kariyerinde çıktığı ilk maçında çok önemli bir galibiyete imza attı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL