Genel

Erken seçim sinyali “Olası ERKEN SEÇİM”

Erken seçim sinyali “Olası ERKEN SEÇİM”

Loading

İzzet TINMAZ / Gazeteci Yazar

Alfabetik sıra ile irdelemeye çalıştığımız siyasi patilerin olası ERKEN SEÇİM için gündemlerindeki yerleri şöyle.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde başarılı çalışmalara imza atması ardından. Siyasi kulislerde “ Türkiye’de erken seçim olsa siyasi tablo nasıl olur” söylemleri konuşulmaya başlandı. Mevcut İktidar Ak Parti Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde başarılı çalışmalar sergilemesi, Suriye harekâtındaki başarıları, Barış Pınarı Harekâtındaki başarılar Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan’a olan güven ve destek oldukça yükselmiş durumda.  Kısacası Ak Parti’nin yıldızı parlamış durumda.

Pekiyi Bu başarılar seçim karnesine nasıl yansır?

Ak Parti de durum bu iken muhalefet partilerinde durum ne?

CHP’ de Durum ne?

CHP li belediyeler Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde birçok uygulamalar gerçekleştirmeye çalıştı bazı uygulamaları gerçekleştirdi bazı uygulamalar gerçekleştirilemedi. Detaylar ile boğulmadan vatandaş gözünde seçim olsa siyasi durum nasıl olur? Sorusunun cevabını aramak gerekir.

Çiçeği burnunda teşkilatlanma çalışmalarını tamamlamaya çalışan 2 parti var. Birisi Gelecek Partisi, diğeri Deva partisi.

Gelecek Partisinde durum ne?

28 Ağustos 2014’te 62. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Türkiye’nin 26. Başbakan’ı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan gerginlik sonucunda Davutoğlu’nun başbakanlık ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanlığı görevlerini bırakması ile sonuçlanması ardından bir siyasi parti daha kuruldu.

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu liderliğinde kurulan Gelecek partisi Türkiye siyasi hayatına hızlı bir şekilde giriş yaptı.

Gelecek partisi Türkiye genelinde teşkilatlanma sürecini tamamlarken bir yandan da farklı projelerin altına imza attı. Ne idi bu projeler?

Her ne kadar Ulusal Medya! Sayfalarında veya ekranlarına yer vermese de onlar sosyal medya hesaplarından yaptıkları çalışmaları kamuoyuna duyurmada oldukça başarılı oldular. Kısacası siyaset arenasında biz farklı bir şekil ile yerimizi aldık dediler. Olası erken seçimde söz sahibi olabileceklerini yaptıkları çalışmalar ile gerçekleştirdikleri projeler ile halkın gözüne girmeyi başarmış durumdalar.

İyi Parti’de durum ne?

Muhalefet partileri içinde sesi cılız çıkan İYİ partinin olası erken seçim pek gündeminde yok gibi. Genel Başkan Meral Akşener zaman zaman sert çıkışları da olsa vatandaş İYİ parti den umduğunu bulamamış durumda. Muhalefet konusunda önemli çıkışlara imza atamaması sessiz kalmasına vatandaşlar İYİ partide neler oluyor? Sorusunu sormakta. Milletvekili çıkarttıkları illerde İl başkanları mevcut yerel yönetimler hakkında muhalefet yapmayarak iktidar partisinin yerel yönetimlerinin başarılı olduğu imajı vermelerinin sebebi ne acaba? Vatandaşlar özellikle İyi Partiye oy verenler. Gönül verdikleri İyi parti’nin sesi soluğu neden çıkmıyor. Muhalefet partisi değil mi iktidarı eleştirmek yerine sessiz kalmalarının nedeni ne? Diye birçok soru ile İYİ partiyi sorgulamakta.

Kısacası gördüğüm kadarı ile İYİ partinin gündeminde ERKEN SEÇİM yok.

MHP ‘de durum ne ?

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli Olası erken seçim konusunda söylemleri en net lider konumunda. Şu anda iktidar ortağı olması nedeniyle MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin verdiği demeçler basın mensupları tarafından dikkat ile izlenen siyasi parti lideri konumunda. Erken Seçim konusunda söylemleri sonucunda Erken seçim olacak mı sorularının irdelenmesine neden olmakta. Fakat Göründüğü kadarıyla MHP nin olası Erken Seçim İçin bir çalışması şu anda görünmüyor.

Pekiyi ERKEN SEÇİM olsa hangi parti siyasi arenada ne kadar söz hakkı olur?

Ak Parti Olası seçime İktidar ortağı MHP ile girecek gibi görünüyor. Muhalefet Cephesi Biraz karışık. İyi Parti CHP ile ittifak kurabilir. İttifak içerisine hangi partileri alır o biraz karışık.

Görüldüğü kadarıyla Ahmet Davutoğlu’nun Partisi GELECEK PARTİ Siyasetin ibresinin değişmesinde kilit noktada. Bekleyip göreceğiz.

Bu yazımızda kısa kısa siyasi oluşumların vatandaşların gözünde ne durumda olduğu konusunda bilgi vermeye çalıştım. Yazının başında yazdığım gibi Siyasi partilerin analizleri Alfabetik sıraya göre yaptım. Erken seçim sinyallerinin verildiği bu günlerde siyasi partilerin Türkiye’nin seçkin anket firmalarına yaptırdıkları anketlerde artış olması “Türkiye’de Erken seçim olabilir mi?” sorularına cevap arama gereği duyulmakta.

Kalın sağlıcakla. Olası ERKEN SEÇİMDE oy kullanmaya gittiğiniz sandık başında Mühür vuracağınız siyasi partiyi iyi analiz ederek  oy vermeniz dileği ile.  

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL