Genel

ERASMUS projesi için Aksaray’a geldiler

ERASMUS projesi için Aksaray’a geldiler

Loading

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde yürütülen sıfır atık projesi kapsamında ülke genelinde yürütülen farkındalık çalışmalarına katkı sunmak adına Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından hibelendirilen Erasmus Gençlik Değişimi projesi başlatıldı.

Proje çerçevesinde Aksaray’a Kuzey Makedonya, Romanya ve Çek Cumhuriyetinden 18 katılımcı geldi. Türkiye’den de 10 Türk katılımcı projede yer alırken, yerli ve yabancı öğrenciler fikir birliği kurdu. Geri dönüşüm süreci ile ilgili toplumda farkındalık oluşturmak adına yürütülen proje ile kültür arası etkileşim sağlaması planlanırken, Öğretmen Evindeki öğrenciler geri dönüşüm fikirlerini etkinliklerle bir birilerine aktardı.

 Öğrenciler etkinliklerin yanı sıra sunumlar ve eğitimlerle fikir alılverişini sürdürdü. 16-23 Temmuz 2022 tarihleri arasında kentte geri dönüşüm ile ilgili proje faaliyetleri tamamlandı. Proje katılımcıları kendi ülkelerinde geri dönüşüm süreci hakkında da bilgi verdiler.

Proje 2019-2-TR01-KA105-078353 kabul numarası ile Avrupa Birliği’ne sunuldu.

Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi ziyaret ettiler.

Kuzey Makedonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti ve Türkiye’nin ortaklığında sürdürülen çevre konulu ERASMUS projesi için Aksaray’a gelen yabancı öğrencilerden oluşan 18 katılımcı, Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisi ziyaret etti. Erasmus Gençlik Değişimi projesinin ana konusunun geri dönüşüm ve toplumda farkındalık oluşturmak olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından hibelendirilen Erasmus+ Gençlik Değişimi projesi kapsamında Aksaray cling Youth Initiative grubu öncülüğünde 18 katılımcı öğrenci Aksaray’a geldi. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in sürdürülebilir kalkınma için projelendirdiği ve sıfır atık yönetimini başarı uygulanmasına olanak sağlayan Aksaray Belediyesi Toplama Ayırma Tesisini ziyaret eden öğrenciler, atıkların kaynağından ayrı ayrı toplanarak geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılma sürecini bizzat yerinde gördüler.

‘Yaşam Döngüsü için Geri Dönüşüm’ adlı projede yer alan öğrenciler, Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde geri dönüşüm uygulama örnekleri ve süreci hakkında bilgi alırken kendi ülkelerinde geri dönüşümde izlenen yolu paylaştılar. Öğrenci değişimin programının kültürlerarası etkileşimde etkin rol üstlendiği belirten katılımcı öğrenciler, Aksaray’da başarılı bir şekilde uygulanan atık yönetim biçimi ve örneklerini ders notları arasına ekleyeceklerini söylediler.

Aksaray Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, geri dönüşüm eylem planına önemli derece katkı sağlayan Toplama Ayırma Tesisi ile atıkların ekonomiye kazandırıldığını bildirdiler.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL