ASAYİŞ

Elbistan’da enkaz kaldırma koordinasyonunuda Aksaray AFAD üslendi

Elbistan’da enkaz kaldırma koordinasyonunuda Aksaray AFAD üslendi

Loading

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından kentte enkaz kaldırma ve incelemeleri tamamlanan riskli binaların yıkım çalışmalarına hız veriliyor.

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Vali Hamza Aydoğdu görevlendirilmesinin ardından Aksaray’dan deprem bölgesine giden Aksaray AFAD gönüllüleri depremin ilk gününden itibaren sahada görev aldı.

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesinde Koordinasyonu üslenen Aksaray AFAD gönüllüleri Aksaray AFAD müdürü Cezmi Türkmen sevk idaresinde deprem bölgesinde 24 saat sahada görev yapıyor.

Enkaz altındaki vatandaşlara ulaşmak için Aksaray AFAD müdürlüğünde görevli uzman ekip sahada çalışmalarını sürdürürken diğer taraftan Aksaray AFAD gönüllülerinden oluşan ekipler sahada enkaz kaldırma işlerinde görev alıyor.

Aksaray AFAD gönüllüleri Elbistanlı depremzedelerin gönlünde taht kuruyor.

Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremin yaşandığı ilk günden itibaren görev alan Aksaray AFAD gönüllüleri ve uzman ekipler koordinasyon merkezinde 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürürken arama kurtarmada uzman teknisyen ve gönüllülerden oluşan ekipler enkaz altından gelen ses veya sismik hareketlenmeler için hazırda bekliyor.

Koordinasyon merkezinde araçların yakıt ve malzeme ikmalini yapan Aksaray AFAD gönüllüleri iş makinelerini çalışacakları enkazlara yönlendiriyorlar.

Arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasıyla beraber Aksaray AFAD gönüllüleri enkaz kaldırma çalışmalarında aktif görev alıyorlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL