ASAYİŞ

DOKTORA VİCDANSIZ SALDIRI

DOKTORA VİCDANSIZ SALDIRI

Loading

ASM de görev yapan Dr. “spor yapabilir raporu” isteyen bir şahsın saldırısına uğradı. Masası kırılan ve darp edilen doktorun odası darmadağın edildi.

Gaziantep Şehit Dr. M. Niziplioğlu ASM’de görev yapan Dr. Bekir İnci, spor yapabilir raporu isteyen bir şahsın saldırısına uğradı. Masası kırılan ve darp edilen doktorun odası darmadağın olurken Türk-Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Akmaz, saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Türk-Sağlık Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Mehmet Akmaz, Sağlıkta şiddetin vahşete dönüştüğünü, insanlıktan çıkmış zorbaların histerik bir halde vahşice sağlık çalışanlarının canına kast ettiğini belirterek, Şehit Dr. M. Niziplioğlu ASM’de Dr. Bekir İnci’ye yapılan şiddeti kınadı.

“BİR AN ÖNCE TUTUKLAMA KARARI VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
“Neyi nerden nasıl alacağını bilmekten aciz fakat kaba kuvvetiyle her işi çözeceğine aklı kesen bu akıl fukarası zorba hakkında bir an önce tutuklama kararı verilmesini istiyoruz.” diye konuşan Akmaz “Vicdanını kaybetmiş, zerre insanlıktan nasibini almamışlara gösterilen her toleransın sağlıkta şiddetin daha da arttıracağı bilinen ve yaşanılan bir gerçektir. Türk Sağlık-Sen olarak sorumlu sendikacılık anlayışımız gereği sağlıkta şiddetin en aza indirilmesi gerekenleri, bu konudaki çözüm önerilerimizi ısrarla dile getirmeye devam edeceğiz. Bir kez daha ifade ediyoruz; Sağlık kurum ve kuruluşlarının sıfır toleranslı alan ilan edilmesi önerimiz süratle hayata geçirilmelidir. Buradaki herhangi bir suçun ertelemesi, paraya çevrilmesi imkansız hale getirilerek hapis cezası ile cezalandırılması gereklidir.” dedi.

VAHŞETİ GERÇEKLEŞTİRENE HAK ETTİĞİ CEZA VERİLMELİDİR
Sıfır toleranslı alan uygulaması dışında istinasız tutuklu yargılama ve şiddet uygulayanlara acil haller dışında kamu sağlık hizmetinin belirli bir süre ücretli verilmesi gibi önlemlerin acilen hayata geçmesini isteyen Akmaz “Şiddeti önlemenin yolu da bu düzenlemeleri uygulamak ve asla taviz vermemekten geçmektedir. Hiç kimseyi ayırt etmeden bu çirkinliği, vahşeti gerçekleştirene hak ettiği ceza verilmelidir Aksi takdirde ne yazık ki şiddetin önlenmesi mümkün değildir. Sağlık çalışanlarının yaşadıklarına bir son verilmesinin başka bir çaresi yoktur. Sağlık çalışanları şiddet sarmalından bir an önce kurtarılmalıdır. Kınamakla, unutmakla ve münferit bir olay gibi görmekle bu şiddetin ne sonu gelir ne de çalışan kendini güvende hisseder. Hastaları hayata tutunmaya çalışırken kendi hayatını kaybetme endişesi yaşamalarına sağlık çalışanlarının artık tahammül edecek sabrı kalmamıştır. Bu nedenle bir kez daha vurguluyoruz; sağlıkta şiddette kesin çözüm için en kısa sürede somut adım atılmalı, en ağır cezalar verilmelidir.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL