Genel

CHP 23 Nisan’a  Alternatif Kutlama Yaptı

CHP 23 Nisan’a  Alternatif Kutlama Yaptı

Loading

CHP Aksaray İl Ertürk söz verdi “çocuklarımıza biz umut olacağız!”

CHP Aksaray İl Örgütü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda alternatif kutlama gerçekleştirdi. Atatürk Anıtı’na çelenk koyan CHP İl Örgütü adına konuşan İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Bu ülkede yatağına aç giren çocuklarımız var. Biz yorulmadan çalışarak bu günlerde umudunu kaybeden tüm çocuklarımıza umut olacağız” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluşunun 102. Yıl Dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Aksaray şehir meydanında toplanan CHP Aksaray İl Örgütü, saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşı’nı okudu. Meydanda bulunan Atatürk Anıtına Çelenk Koyan İl Başkanı Ali Abbas Ertürk kutlama programında çocuklara “Gençlerimizin ve çocuklarımızın yarınları için, yorulmak nedir bilmeden, partimizin tüm fertleri ile gece gündüz çalışacağız” diyerek söz verdi.

“ATATÜRK’ÜN PARLAMENTO KARARININ DOĞRULUĞUNU BUGÜN DE GÖRDÜK”

Kent Meydanında düzenlenen törende konuşan CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Ülke gündemine yönelik yaptığı konuşmada “Bundan tam 102 yıl önce Ankara Polatlı ilçesinde işgalci kuvvetlerinin top seslerinin duyulduğu bir ortamda, ülke işgal altındayken zor şartlarda kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 102. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Parlamentonun ne kadar önemli olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk’ün o günkü koşullarda parlamentoyu kurmak için acele etmesinin ne kadar doğru olduğunu, yüzyıllık yaşadığımız deneyimlerde hep birlikte öğrendik” dedi.

“BU UCUBE SİSTEM DEĞİŞECEK”

Parlamenter sistemin önemine vurgu yapan Ertürk “Güçlü bir parlamentonun ülkemiz için ne denli önemli olduğunu şu anki mevcut iktidarın ilk yıllarında gördük” diyerek “İşgalci Amerika Irak’ı işgal ederken, bizim ülkemizi kullanıp masum kanları dökecekti. O zaman parlamentoda iktidarın 367 milletvekili vardı, ama mecliste 276 oy bulamadık. Yani iktidarın kendi milletvekilleri bile bu zulme el kaldırmadı. Bugün iktidar milletvekillerinden kaç kişi Cumhurbaşkanı’nın meclise getirdiği dayatma kanun tekliflerini el kaldırmayabilir?

Ya da muhalefet partisinin meclise getirdiği, halkın yararına olan kanunlar için iktidar partilerinden kaç milletvekili, maddeleri onaylayabilir? Ülkemiz sınırları içerisinde işlenen bir cinayet, resmen yabancı bir ülkeye satıldı. Bugün bir parlamentomuz olsaydı, topraklarımızda işlenen bir cinayetin dosyası başka bir ülkeye verilmezdi. Bu bir egemenlik sorunudur. Hukukçularımız bunu çok iyi bilir. Eğer bir parlamentomuz olsaydı Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ‘Rahip Brunson’u bırakın, yoksa bu ülkeyi size dar ederim’ diyebilir miydi? Bugün bir parlamentomuz olsaydı Amerika Birleşik Devletleri ülkenin seçilmiş cumhurbaşkanına ‘ahmak’ diye mektup yazabilir miydi? O parlamento böyle bir açıklamaya karşılık Amerika Birleşik Devletleri Başkanına dünyayı dar ederdi” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNDEKİ PARLAMENTO HALKI PERİŞAN EDİYOR”

Yaşanan pek çok konuyu gündeme getiren ve Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Ali Abbas Ertürk “Evet ortada bir sistem var, milletvekilleri var. Ama oy hakkı yok. Gensoru hakkı yok. Konuşma hakkı yok. İtiraz etme hakkı yok. Hiçbir hakkı olmayan bir parlamentomuz var şu an. Kim yetkili? Tek adam, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda oturan şahıs mı yetkili, yoksa onun arkasında oturan başka güçler mi? Onun için bu ucube sistemden bir an evvel kurtulmamız gerekiyor ve kaldıracağız. 2022 yılında Türkiye’nin muhalefet lideri karanlıkta oturuyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik faturasına ödeyecek parası mutlaka ki vardır. Burada dikkat çekilmek istenen konu bu ucube sistemdeki parlamento, bu halkı perişan etmektedir ve bu parlamento ülkenin bütçesini bile yapamayacak kadar acizdir. Parlamentonun yaptığı bütçe haktan yana, çiftçiden yana, emekçiden yana olur, ama bu parlamentonun yaptığı bütçe çetelere yönelik yapılmış bütçedir. Bu çeteler ülkemizin en kıymetli arazilerini talan edip, doymak bilmez bir şekilde bu ülkenin kaynaklarını bu 5’li çeteye peşkeş çekti. Bir gün bu para bittikten sonra, onların aç kurtlar gibi bizlere saldıracağı endişesini taşımaktayız” diye konuştu.

“GELECEĞİ ÇALANLARDAN HESAP SORACAĞIZ”

“Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu ülkenin sıkıntı çeken büyük bir kesiminin sesi olabilmek için karanlıkta oturuyor” diyen CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk “Genel Başkanımızın söylediği bir konu var. Bu ülkenin çocuklarının geleceğini çalanlardan hesap soracağız. Bugün bu çetelere aktarılan kaynakları ülkemizin geleceği çocuklara tahsis edeceğiz. Ülkenin gençleri bu ülkeyi terk ediyor, çocuklarımız yarınlarından umutsuz. Okula giderken defter kitap alamayan, yeterince beslenemeyen çocuklarımızın ve gençlerimizin umutlarını çalanlardan bu kaynakları alacağız. Bu ülkede yatağa aç giren çocuklarımız var. Burada bu çocukların huzurunda söz veriyoruz. Bu çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğin çaldırmayacağız.

“HİÇBİR ÇOCUK YATAĞA AÇ GİRMEYECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı ile çocuklarımız 18 yaşına kadar okulu ile ilgilenecek. Sosyal devlet anlayışımız onların her tür ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Bizler burada çocuklarımızın gözlerinin içine bakarak söz veriyoruz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın yarınları için, yorulmak nedir bilmeden, partimizin tüm fertleri ile gece gündüz çalışacağız. Çünkü bizler ulu önder Atatürk’ün söylediği gibi ‘Dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla yorulmaz’ sözünü şiar edineceğiz. Ülkenin aydınlık günlerini hep birlikte inşa edeceğiz.  Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmet minnet ve sevgi ile anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL