ASAYİŞ

Cami Yardım Kutusu hırsızları JASAT’a yakalandı

Cami Yardım Kutusu hırsızları JASAT’a yakalandı

Loading

Aksaray İl Jandarma komutanlığı Jandarma Dedektifleri (JASAT) Türkiye genelinde 52 suç kaydı olan suç makinesini ısrarlı araştırmalar ve 56 kamera yaklaşık (2) saatlik kaydı 5 personel tarafından an ve an incelenmesi yapılarak yakalandı.

Edinilen bilgiye göre ; Aksaray Merkez Gençosman köyünde bulunan Ayfer ARI Camiinde 17 Mart 2021 tarihinde yardım kutusu kimliği belirsiz kişilerce çalındı. Ayfer ARI Camiinde görevli yetkililer durumu Jandarmaya bildirdi.

İhbarın İl Jandarma Komutanlığına bildirilmesini müteakip, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı unsurlar söz konusu bölgeye sevk edildi.

56 kamera yaklaşık (2) saatlik kaydı 5 personel tarafından an ve an incelenmesi yapıldı.    

Ayfer ARI Camiinde yardım kutusu hırsızlığı ile ilgili Aksaray İl Jandarma komutanlığı Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yapılan araştırmada olay yerinde güvenlik kamerası olmadığı, olay yeri yakınında ve güzergâh üzerinde bulunan (56) kameranın yaklaşık (2) saatlik kaydı alınarak (5) personel tarafından anbean incelenmesi yapıldı.

 Olaya tanık olan görgü tanıkları ile görüşüldü.

Görgü tanığının beyaz renkli bir aracın cami yakınında durduğunu ve bir şahsın camiye girdiğini beyan etmesi üzerine beyaz renkli araçlar üzerinde yoğunlaşan JASAT Ekipleri güzergah üzerindeki PTS ( Plaka Tanıma Sistemi) kameralarını mercek altına aldı. Yapılan ısrarlı ve titiz çalışma sonucunda Cemal Y. ve Şerif  B. İsimli 2 şahıs ile olayda kullanılan 44 plakalı beyaz renkli Hafif Ticari tespit edildi.

Araç ve Şahısların yerleri belirlenip operasyon düzenlendi.

JASAT Ekipleri yerlerini tespit ettikleri 44 Plakalı 44 plakalı beyaz renkli Hafif Ticari araç uzun bir takip ve araştırma neticesi sonucunda yeri belirlenerek operasyon için düğmeye basıldı. Yapılan operaysan ile Cemal Y. ve Şerif B. İsimli 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Yapılan sorgularında suçunu itiraf eden Cemal Y. ve Şerif B. İsimli 2 şüpheli şahıs Aksaray Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Malatya ilinden 3 aylığına Bin TL. ye araç kiralayıp Türkiye Genelinde Hırsızlık Yapmışlar.

Aksaray İl Jandarma komutanlığı Jandarma Dedektifleri (JASAT) tarafından yapılan araştırmada Şüpheli şahsın hırsızlık başta olmak üzere (52) adet suç kaydının bulunduğu, suçta kullandığı aracı 19 Ekim 2020 tarihinde Malatya ilinden 1000 ( Bin) TL. ye 3 aylığına kiraladığı araç ile sırra kıdem basıp Türkiye’nin farklı illerinde  (52) adet suç a karıştığı belirlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL