Genel

BU MAKALE İLGİLİ MAKAMLARA SUÇ DUYURUSU DUR.

BU MAKALE İLGİLİ MAKAMLARA SUÇ DUYURUSU DUR.

Loading

İzzet TINMAZ  : Serbest GAZETECİ  / Yazar

Yazımın başında şunu özellikle belirtmek isterim.

BU MAKALE İLGİLİ MAKAMLARA SUÇ DUYURUSU DUR.

İLGİLİ MAKAMLAR:

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı

Türkiye Cumhuriyeti Aksaray Valiliği

Türkiye Cumhuriyeti Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü

Türkiye Cumhuriyeti Aksaray Cumhuriyet Baş Savcılığı

 İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren, bu konuda ciddi emek ve mesai harcayan emekçi basın mensuplarının da yine aynı şekilde 5187 sayılı kanun kapsamında değildir. Bu sebepten Basın kartı uygulamasından yararlanamamaktadır. Bu sebepten BASIN KARTI DAYATMASI ile İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren kişilerin haber kaynağına erişimin engellenmesi yapılmamalıdır. İnternet ortamında haber yapıldığında şikayet dilekçesinde “ Gazeteci falan kişinin yaptığı haber den dolayı şikayetçiyim” dendiğinde gerek Emniyet, gerekse Savcılık makamının “İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren ……. İsimli kişinin diye ifade aldığı bir ortamda. Resmi makamların Haber bülteni gönderilecek kişiler listesinden çıkartılması hangi mantığın veya kanunun yaptırımı dır?

Vatandaşın haber alma hakkı ve özgürlüğünün kısıtlanması hangi kanun maddesinden yer almaktadır.

Makamlar geçici, kanunlar kalıcıdır. Aksaray’da resmi kurumların medya mensubu olarak çalışan İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren kişilerin haber alma kısıtlamasının giderilmesi gerekmektedir. Türkiye’nin hiçbir vilayetinde olmayan bu uygulanma sadece Aksaray iline mi mahsus bir uygulamadır?  İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren internet gazetelerinin çalışan veya sahiplerinin Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezi Tarafından verilen BASIN KARTI uygulaması bulunmamaktadır. Devletin veremediği kartı “ Gazeteci isen Bu karta Sahip olacak ve ibraz edeceksin aksi takdirde SANA BASIN BÜLTENİ yollamaz veya haber takibi yaptırmayız söylemi ve yaptırımı asla kabul edilir bir durum değildir.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet’inde  Resmi CEMİYET STATÜSÜNDE Sadece 1 tane GAZETECİLER CEMİYETİ VARDIR ( Türkiye Gazeteciler Cemiyeti)  Diğerleri  Aksaray’da dahil sadece DERNEK TİR Cemiyet DEĞİLDİR. 

Kişilerin Haber Alma özgürlüğünün olduğu bir ülkende Resmi kurumlar daha hassas olmak zorundadırlar. Medya mensubu ayrımcılığının yapılamayacağı tek yer Resmi Kurum ve Kuruluşlardır. Resmi kurum ve Kuruluş Yöneticileri veya sorumlu kurum amirlerinin Medya mensubu ayrımcılığı yapma lüksü olmamalıdır. Bu tür davranış sergileyen kişiler Amirleri tarafından gerekli yaptırım ve haklarında işlem yapılması gerektiği kanunlar ile garanti altına alındığı halde bu tür davranışları görmemezlikten gelmek bu suça iştirak etmek değil mi ? Aksi takdirde BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ve KİŞİLERİN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ OLDUĞU nasıl iddia edebilir?

Resmi Kurumlarda Kişinin değil kurumun menfaati gözetilmesi gerekir. Kişilerin sorunu kişiyi bağlar bu sorunu kurumun sorunu imiş gibi gösteremez. İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren internet haber sitelerinin takipçi sayıları ne olursa olsun takipçilerin HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜ kısıtlanmamalıdır. (İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren internet haber siteleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kanunlarına uygun haber Yaptığı sürece).

Aksaray’da İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren İnternet haber sitesi sahip ve çalışanlarının bu mağduriyetlerinin kısa zamanda ilgili kurum amirleri tarafından giderileceğine inancımı kaybetmeyecek ve İnternet ortamında gazetecilik ve habercilik faaliyeti gösteren meslektaşlarımın haklarını sonuna kadar savunucusu olacağım.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ve KİŞİLERİN HABER ALMA ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KISITLANMAMASI DİLEĞİM İLE

İzzet TINMAZ

Serbest GAZETECİ  / Yazar

GSM: 0546 789 1923

WhatsApp : 0535 640 34 34

Elektronik Posta: ilkhavadisgazetesi@gmail.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL