Genel

Bitmeyen notlar

Bitmeyen notlar

Loading

6 Şubat 2023 merkezli deprem bir silsile halinde katmerli bir zincirleme deprem ağını başlatan gün.

Depremlerle sarsılmaya devam ettiğimiz bu günlerde yıkılan binalar enkazların kaldırılamaması devam eden ihtiyaçların toparlanmadan bir o kadar da üstüne eklenen aksaklıklar zinciri ve isyan dalgası daha da büyüdü.

Büyüyen katmerli bir boyuta ulaşan bir başka alan da siyaset ve dili.

Günlerce deprem bölgelerine gitmeyen özellikle memleketi olan Osmaniye’ye gitmemesi de çok dikkat çeken Devlet Bahçeli yakın zamanda yaptığı açıklama da dilini daha da sertleştirdi.

Bahçeli kafirler müfteri gibi ağır kelimeleri de kullanarak cumhurbaşkanlığı sisteminin karalandığını dile getirerek bu yapılanların hesabının sorulacağını söyledi.

Hesap sorma siyasetine dönüşmeye başlayan deprem sonrası siyaset not aldık not alıyoruz deftere yazdık söylemleriyle bir polemiğe dönüştü.

Muhalif liderler bu not alıyoruz aldık defter zamanı gelince açılacak açıklamalarına sert cevaplar vererek tepki göstermişlerdi.

Bu çıkışlara şov yapmayın halka yardım götürün çadır götürün diyerek sert bir dille karşılık vermişti.

Halka bu tehdit dilinin deprem zamanında kullanılması depremzede olan vatandaşlarımız sevdiklerini yakınlarını kaybedenlerin bu dil karşında nasıl tepkiler vereceği de düşünülmesi gereken en can alıcı nokta.

Muhalif liderler iktidar kanadının dikensiz bir gül bahçesi istediğini bunun için her şeyi göze aldıklarını ısrarla dile getirdiler açıkladılar.

Bu yaz yaz bitmeyen siyaset daha ne kadar yazacak vatandaşların siyasilerin tepkilerini.

Vatandaşın neleri not aldığını kanat notu olarak kime nasıl bir not verdiğini sonrasında verecekleri toplumsal tepkiyi kitlesel genişlemeyi veya daralmayı da göreceğiz.

Not aldım yazdım hesabı verilecek polemiği depremin ağır bilançosuna irin gibi sızıyor.

Yazma siyaseti polemik olarak devam eden bir prestij kaybı siyasette acının üzerine inşa edilen toplu mezarların altında yok eden bir mekanizmaya dönüşmüş durumda.

Depremde tutuklamalar gözaltılar suçluyu bul kendini kurtar gibi iki yönlü bir dedektif oyuna döndü.

Bilenler vardır parayı takip et suçluyu bulursun sözünü de anımsatıyor tutuklananlarla bitti mi sorumlu olanlar sorusu da kritik.

Toplu mezarlık enkazlar hayatta kalanlara ülkenin geneline yayılan büyük bir panikle.

Kılıçdaroğlu değişim ve dönüşüm vurgusu yaparak zihniyet değişimi diyerek yeni bir siyasi yol açtı.

Yazan not alan siyaset iyi yada kötü karşılık alacak bu net en önemli detaysa çoğunluğun aldığı notların kimi yerle bir edeceği.

Kendinize iyi bakın.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL