GÜNDEM

Binlerce kişi Atanın huzuruna çıkmak için insan seli oluşturdu

Binlerce kişi Atanın huzuruna çıkmak için insan seli oluşturdu

Loading

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabirde, cumhuriyet yüzüncü yılın anısına adeta izdiham yaşandı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Türkiye’nin dört bir yanından Başkent’e akın eden milyonlarca  insan  cumhuriyet yüzüncü yılın anısına Anıtkabir’de insan seli oluşturdu.

Milyonlar Anıtkabir’e sığmadı cumhuriyet yüzüncü yılın anısına adeta izdiham yaşandı.

Türkiye’nin bir çok ilinden otobüslerle gelen binlerce vatandaş Anıtkabir’e akın etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanının katıldığı törenin ardından saat 11,30  vatandaşların ziyaretine açılan Anıtkabir’in giriş kapılarındaki güvenlik noktasında yapılan aramanın ardından vatandaşlar  içeriye alındı. Anıtkabir’e giriş yapan vatandaşlar daha sonra Atatürk’ün mozolesini ziyaret edebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Anıtkabir görevlileri, mozolenin çevresinde izdiham yaşanmaması için vatandaşları gruplar halinde içeri aldı. Genç, yaşlı,  çocuk, ellerinde Türk bayrakları Anıtkabir’i ziyaret eden vatandaşlar Atatürk’ün huzuruna çıkmak için uzun kuyruklar oluşturdu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL