GÜNDEM

Başkan Öztürk “65 yaş üstü vatandaşlar konusunda alınmış bir karar yok”

Başkan Öztürk “65 yaş üstü vatandaşlar konusunda alınmış bir karar yok”

Loading

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk “65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmaması konusunda alınmış bir kararımız yok”

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, Basında çıkan “15 Ekim 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasının son bulacak. Açıklaması yanlış anlaşılmış. Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası olarak alınmış böyle bir kararımız yok.”

Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk yaptığı açıklamada, Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’nin de katılımıyla 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınması uygulamasının kaldırılması konusunda alınmış bir kararın bulunmadığını belirtti.

Başkan Öztürk, “Halk otobüslerinde ücretsiz olarak taşınan 65 yaş üstü vatandaşların taşınmaması gibi karar almadık tarih te verilmedi. Türkiye Şoförler ve Otobüsçüler Federasyonu ve Türkiye Tüm Özel Halk Otobüsler Derneği’ne bağlıyız. Federasyon daha öncesinde Bakan Bey ile görüşmüş. T.B.M.M. açıldığında bakan beyle tekrar görüşülecek. Görüşme sonrası Federasyonun kararına uyacağız. Devletin 65 yaş üstü vatandaşlar için verdiği 1. 700 TL maddi destek yeterli olmadığı için Ulaştırma bakanlığına taleplerimizi Federasyon olarak ilettik ikinci görüşme T.B.M.M. açıldığında bakan beyle tekrar görüşülecek.   Şehit yakınları, gaziler, polisler, engelliler ve basın mensupları zaten tüm Türkiye’de ulaşım araçlarını ücretsiz kullanıyor. , 65 yaş ve üstü vatandaşlar için ücretsiz taşıma hizmeti konusu Ulaştırma bakanlığının tasarrufunda bakanlık ile Federasyon yetkilileri tarafından alınacak karara uyacağız. Biz Aksaray Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası olarak böyle bir karar almadık” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL