Genel

Ayrımcılık sana yakışmadı sayın başkan

Ayrımcılık sana yakışmadı sayın başkan

Loading

İzzet TINMAZ  /  GAZETECİ

14 Haziran Pzt  günü  Aksaray Belediyesi basın ofisi tarafından servis edilen bir haber metni ve haber metninde paylaşılan fotoğraf karesi  Aksaray Belediye Başkanı  Sayın Dr. Evren Dinçer’in Aksaray’da yayın hayatında olan Yerel ve ulusal Basın temsilcileri ile ilgili kahvaltı programında buluştuğunu haberleştirmiş, Mail yolu ile de “BAŞKAN DİNÇER ULUSAL VE YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ” başlığı ile servis etmiş.

Haber metninde Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’da faaliyet gösteren ulusal ve yerel basın temsilcileri ile bir araya geldi. Aksaray Belediyesi sosyal tesislerinden olan Piramit kafede ulusal ve yerel basın temsilcilerini ağırlayan Başkan Dinçer’e Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri de eşlik etti. Basın mensuplarının şehrimizde yaşadıkları mesleki zorlukları dinledi.  Basın temsilcileri ile yapılan kahvaltı programında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yapımı tamamlanan ve devam eden Belediye yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.” 

Haber metninin bir kısmı böyle. Fakat böyle bir program olduğu hakkında hiçbir bilgim olmadı. Kendi kendime Acaba yıllardır ben Aksaray’da bir fiil Gazetecilik yaptığımı Belediye başkanı Sayın Dr. Evren Dinçer bilmiyor mu ?  Sorusu geldi.

Bilmediğini zannetmiyorum. O zaman somak lazım Aksaray’ı yöneten bir yönetici olarak Yönettiğiniz şehirdeki basın yayın organlarının temsilcilerinin kimler olduğunu Aksaray Belediye başkanı olarak seçildiğiniz 31 Mart 2019 tarihinden bu güne kadar bilmiyor olmanız mümkün mü? Bana göre bu benim şahsi fikrim göreve geldiğiniz 31 Mart 2019 gününden itibaren Aksaray Belediye başkanı ve Aksaray belediyesinin çalışmalarını eleştiren Gazete ve internet medyası sahip veya temsilcilerini Gazeteci olarak Görmemenizden Kaynaklanan bir bilgi eksikliği olabilir. Veya Sizi eleştiren kişilere tahammülsüzlüğünüz olabilir.

Peki niye bu güne kadar bekleyip sonrada bu yazıyı kaleme almamdaki sebep ne sorusunu soranlara cevabım şu.

Sağlıklı düşünmek ve belki de hata yaptıklarını anlayıp bir telefon ile bana iletirler diye bekledim. Sonra bana sitenizde yayınlayın diye gönderilen haber metnini defalarca okudum ve  Fotoğraf karesini büyüterek Fotoğrafı okumaya başladım.  O tek kare fotoğraf öyle şeyler anlattı ki ben bile inanamadım. Meğer o tek kare fotoğraf ,  Sayın Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer Aksaray’a hizmet etmek ten Yönettiğin şehirdeki basın yayın organlarının temsilcilerinin kimler olduğunu ve bu kişileri tanıma fırsatı bulamadığını anlatıyordu. En önemlisi de,  gazete veya İnternet sitelerinde devamlı Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dincer şöyle dedi , böyle dedi tarzında Aksaray Belediyesi Basın Ofisinin haberlerinin hazırladığı haberleri yayınlayan basın yayın kuruluşlarını “ULUSAL VE YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ” olarak gördüğünü anlatıyordu o Aksaray Belediyesi tarafından Gönderilen tek kare “ULUSAL VE YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ” nim olduğu fotoğraf . Kendisini eleştiren veya Aksaray Belediyesinin Yapması gereken Faaliyetler dışındaki haberleri yoruma yer vermeden yayınlayan medya kuruluşlarının sahip veya temsilcilerini  “ULUSAL VE YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ” olarak görmediğini bu fotoğraf sayesinde öğrenme fırsatını yakaladım.

Aksaray’ı yöneten bir yönetici eleştirilere açık olmalı. Hatta eleştiri yapanları öteleyip görmemezlikten geleceğine, yaptığı işe saygı duyup sebeplerinin ne olduğunu araştırıp fırsat buldukça eleştiri yapanlar ile bir araya gelip konuşmalı. Aksaray’ın seçtiği kişiye devamlı yağcılık yapılıyor devamlı hatalar görmemezlikten geliniyorsa bu işte bir yanlışlık var demektir.

Eleştiriye açık olmayan bir yönetici Yönettiği şehre verimli olamaz. Hata yaptığında hatasını görme fırsatını bulamaz. Sonuçta büyük bir kenti yönetirken kentin her köşesinde olması mümkün değil. Emrinde çalışan birim amirlerinin veya emrinde çalışan kişileri tek tek denetlemesi de imkansız olduğundan yapılan hataları eleştiriler sayesinde görüp ona göre hatayı düzeltme yoluna gidebilir.

Sözün kısası ir şehri yönet diye seçilmiş bir kişi Eleştirilere açık olmalı yönettiği şehirdeki yaşayan ve kendisini eleştiren kişilere karşı da ayrımcılık yapmamalıdır. Kimse dört dörtlük olmadığı gibi, sıfır hata yapma meziyetine de sahip değildir. Bu gün halkın gözü kulağı sesi olan kitlelere bilgi aktaran GAZETECİLERE sırf haberlerinde ismi geçmiyor, haberler kısa ve net yazılmıyor, bizim gönderdiğimiz haberler olduğu gibi geçilmiyor, bizi devamlı eleştiren haberler yapılıyor, gibi bahaneler ile ayrımcılık yapılıyorsa ters giden birşeyler var demektir. Bu gün gazeteciler arasında ayrımcılık yapan bir yönetici başka bir zamanda farklı meslek guruplarına da aynı ayrımcılığı yapmayacağının garantisini kimse veremez.

Sonuç itibariyle Gazeteciler arasında ayrımcılık yapmak, eleştiren gazete veya internet medyasını yok sayıp onlar bu şehrin “ULUSAL VE YEREL BASIN TEMSİLCİLERİ” değilmiş gibi göstermek veya görmek kısacası AYRIMCILIK SİZE YAKIŞMADI SAYIN BAŞKAN.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL