ASAYİŞ RESMİ KURUM HABERLERİ

Aksaray’daki Sel Felaketiyle ilgili Valilikten açıklama geldi

Aksaray’daki Sel Felaketiyle ilgili Valilikten açıklama  geldi

Loading

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Aksaray’da yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklama yaptı. Aksaray’da Sel felaketinde 1 kişi hayatını kaybetti,1 çocuğu arama çalışması devam ediyor,14 yaralı hastaneye kaldırıldı.

Vali Kumbuzoğlu “Bugün akşam saat 20.30 civarında İlimiz Sevinçili, Gücünkaya Köyleri ile Kireçlik mevkiinde meydana gelen sağanak yağıştan kaynaklı sel afeti meydana gelmiştir. İhbarlar alındığı andan itibaren oluşturulan kriz masası ile devletimizin tüm kurumları seferber edilmiştir. Bölgede çalışmalara başlanmış ve çalışmalar devam etmektedir.

Şu an itibarıyla 14 afet zedemize hastanemizde müdahale edilmiş, 13 vatandaşımız taburcu edilmiştir. Bir bayan hastamızın tedavisi devam etmekte olup, hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Olay yerinde bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Gelen ihbarlar doğrultusunda bir çocuğumuzun arama çalışmaları devam etmektedir. Aksaray Belediyemiz, İl Özel İdaresi, UMKE, AFAD, DSİ, Karayolları Emniyetimiz ve Jandarmamız ile devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla sahadadır. Arama kurtarma inceleme çalışmaları devam etmektedir. Selin yaşandığı ilk dakikadan itibaren kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışmalara devam etmektedir. Vefat eden vatandaşımıza Allahtan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Hepimize geçmiş olsun.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL