Genel

Aksaray’da yan gelip yatmakla seçim alınmıyor

Aksaray’da yan gelip yatmakla seçim alınmıyor

Loading

Yeni kurulan siyasi partilerin amacı ülkenin kalkınmasına katkıda bulunmak mı yoksa daha önce siyaset yaptığı partiden bir şekilde uzaklaştırılmanın intikamını mı almak öncelikle bu sorunun cevabını aramak gerekiyor.

Bu sorunun ardından akla gelen ikinci soru teşkilatlanmada ne kadar başarılılar.

Aksaray’da teşkilatların yöneticileri bulundukları il, ilçe veya belde de partisi için çalışmalarında başarılı mı yoksa sadece partinin tabelası inmesin partinin bir teşkilatı da burada var densin diye mi partin başkanlık koltuğunu işgal ediyorlar.

Aksaray’da seçimin galibi olmak için Siyasi Partilerin Genel Merkezlerine büyük iş düşüyor. Çalışmayan, yan gelip yatan il yönetimlerini bir an önce revize etme yoluna gitmeleri gerekiyor. Partisini temsil edebilme kabiliyetine haiz olmayan il yöneticileri temsil etmeleri için görevlendiren Siyasi Partilerin Genel Merkezleri tarafından vakit çok geç olmadan gözden geçirilmelidir. 

Bu günkü yazımın konusu kamuoyunda 6 lı masa diye adlandırılan siyasi partilerin Aksaray’daki faaliyetleri.

Kamuoyunda 6 lı masa diye adlandırılan siyasi partilerin Aksaray’daki il başkanlıklarındaki yönetici konumundaki isimler Aksaraylı seçmene partilerinin ideolojilerini, parti tüzüklerini, olası seçimlerde en azından Aksaray için nasıl bir çalışma yapacakları konusunda ne kadar bilgililer?  Aksaray’ın, öncelikli sorunlarının ne olduğunu bildikleri ve temsil ettikleri siyasi partilerin bu sorunların çözümündeki yol haritasının ne olacağını anlatma kabiliyetine sahipler mi?

İşte öncelikle seçime 8 ay kala vatandaşın yanına gidip oyunuza talibiz demek yerine sık sık ziyarette bulunup sorunlarını temsil ettikleri partinin üst yöneticilerine raporlamaları seçimde alacakları oyun artmasında oldukça faydası bulunacağını bilmeleri gerekmez mi?

Aksaray’da  il başkanlarının partilerinin oyunu yükseltme konusunda katkıları ne durumda sizce?

 6 lı masa olarak anılan CHP, Demokrat Parti, DEVA, Gelecek Partisi, İYİ Parti ve Refah partisi ( alfabetik sıraya göre) Aksaray il Başkanları başta olmak üzere ilçe ve belde yöneticileri partilerine ne oranda katkı sağlıyorlar sizce?

Sırası ile 6 lı masa olarak anılan siyasi partilerin , Aksaray’daki il başkanları başta olmak üzere yöneticilerinin seçmene siyasi partileri hakkında sahada nasıl bir çalışma içindeler incelemek gerekir.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray il Başkanı Ali Abbas Ertürk ve ekibi sürekli sahada vatandaşın sorunlarını tek tek partisinin genel merkezine taşıyarak fırsatlar yaratarak Partisinin diğer milletvekillerini Aksaray’da ağırlayarak seçmenin sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyor. Üstelik Partisi CHP hakkında bir sürü skandal haberleri ve iktidar partisi Ak parti ve MHP nin “HADEP ile iş birliği yapıyorlar.” İddialarına karşı CHP nin Aksaray’daki oyunu yükseltme çabasındalar.

Demokrat Parti İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

Demokrat Parti İl Yönetimi Aksaray il başkanı Servet Ceylan Partisinin Aksaray’da oy oranının düşük olmasına karşı Aksaray’da sahada olan il başkanı olarak vatandaşların sorunlarını yerinde analiz ederek olası seçimlerde Demokrat Partinin Aksaray’daki oy oranını yükselmek için fırsat buldukça seçmen ile iç içe olmayı tercih ediyor.

DEVA Partisi İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

DEVA Partisi İl Yönetimi Aksaray’da sahada yer almasına karşılık Aksaray basını ile yaptıkları çalışmaları paylaşmak yerine Sosyal medya hesaplarından paylaşmayı tercih ediyor. Yani kendileri çalıp kendileri oynamayı tercih ediyor. Aksaray’da yaptıkları çalışmaları kitlelere ulaştıramamaktaki başarısızlıklarını “ Yeni kurulan bir partiyiz Genel merkezden ödeneğimiz yok” diyerek parasız bir partiyiz basına para harcamaya gerek yok biz sosyal medyadan bu işi götürürüz mantığıyla çalışmalarını sürdürüyorlar. Aksaray’daki çoğu seçmen DEVA Partisi İl Yönetimi ve Merkez ilçe yönetiminin kimlerden oluştuğu bilgisine bile sahip değil sadece Sosyal medya hesaplarından ön plana çıkan İl Başkanı Necati Coşkuner haricinde diğer yöneticileri tanıyan yok. Seslerini seçmen kitlesine duyuramadıkları veya kısıtlı duyurdukları için de DEVA Partisi Aksaray’da başarılı olup oy oranını yükseltmesi şimdilik mucizelere kalmış durumda.

Gelecek Partisi İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

Gelecek partisi Aksaray il yönetimi hatırlanacağı üzere yeni bir değişim geçirdi. Kurucu il Başkanı Muhammet Dilmaç Genel merkez kararıyla görevden alınmasının ardından Gelecek partisi genel merkezi İl başkanı olarak, Aksaraylı iş insanı Gafur Yıldız’ı il başkanı olarak atadı. Peki, Gelecek partisi Aksaray il yönetimi sahada varlığını hissettiriyor mu? Kurucu il Başkanı Muhammet Dilmaç’tan başlamak gerekiyor bu sorunun cevabını aramaya.

Kurucu il Başkanı Muhammet Dilmaç il başkanlığı döneminde sosyal etkinliklere katılımı ile tanınan renkli bir simalardan bir siyasetçi olmasıyla tanınıyor. Sahada sürekli çalışan çeşitli basın yayın organlarında sürekli haberleri yapılmasından dolayı Gelecek Partisi’ni sürekli gündemde tutmayı başarmış siyasi bir kişiliği ile tanınıyorken il yönetimindeki çalışma arkadaşlarının bir kısmının istifası sonucunda il başkanlığı görevinden alındı.

Dilmaç görevi bırakması ile de Gelecek Partisinin Aksaray’daki parlak yıldızı da sönmüş oldu. Yeni yönetim sahada henüz varlığını hissettirmekten çok uzak. Aksaray’da Gelecek partisi tabelası olan yöneticilerinin isminin çoğu seçmenin bilmediği bir parti olmuş durumda. Seçimlerde Aksaray’da Gelecek Partisi oyunu yükseltmek şöyle dursun Gelecek Partisine oyunu kullanacak seçmenlerin sayısında bile gözle görülür azalma olduğu gözlenmekte. Mevcut Aksaray il yönetiminin bu başarısızlığı Gelecek Partisi genel merkezi tarafından nasıl değerlendirilir bunu da zaman gösterecek.

İYİ Parti İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

İYİ Parti İl Yönetimi Aksaray’da başta Milletvekili Ayhan Erel olmak üzere sahada her yerde tıpkı önce önceki dönem seçim ortağı CHP Aksaray il yönetimi gibi çalışıyor. Her ne kadar Kurucu il başkanı hakkında çıkan skandal olsa da Aksaray’da seçmenin gözdesi olmaya devam ediyor.

Bir taraftan atom karımca lakaplı Ayhan Erel başta olmak üzere mevcut il başkanı Ömer Faruk Ağır ve yönetiminin katkısı azımsanmayacak kadar fazla. Bu arada Orhan Aydın sahada partisi için milletvekilliğine adayım diyerek yer alması da İyi Parti için oldukça önemli. Kısacası İyi Parti ve CHP Altılı masanın çalışan iki siyasi oluşumu olarak seçmenin gözdesi olmaya ve Aksaray’daki oylarını yükseltmekte oldukça başarılı. Mevcut vekilliğine bir yenisini ekleyeceği Aksaraylı seçmenin sıklıkla dillendirdiği konular arasında.

Refah Partisi İl Yönetimi Aksaray’da çalışıyor mu?

Refah Partisi Aksaray İl Yönetimi Aksaray’da esamisi okunmayan partilerden biri. Babadan oğula geçen il yönetimi ile Aksaray’daki Parti tabelasının indirilmemesi için çaba sarf ediyor görüntüsünden henüz kurtulmuş değil.

Basından uzak kendi köşesine çekilmiş görüntüsü çizen Refah Partisi Aksaray İl Yönetimi farklı zamanlarda 15 Milli İrade meydanında yaptığı etkinliklerde olmasa,  Aksaray’da Refah Partisi diye bir parti var mı yok mu kimsenin haberi olmayacak.

Bu yazımızda Millet ittifakını oluşturan halk arasında altılı masa olarak bilinen 6 siyasi Partinin Aksaray’da yaptığı çalışmalar hakkında analiz yaptık.

Aksaray da seçim sonunda milletvekilliği aritmetiğinde siyasi partilerin isimlerinde değişim olur mu? Bu soru sorulduğunda cevap vermek oldukça erken. Ama siyasi partilerin İl yöneticileri sahada gösterecekleri performans milletvekilliği aritmetiğini doğrudan etkileyeceği kesin.

 Aksaray seçimlerde gözden çıkartılacak bir seçim bölgesi değil. Çalışkan siyasetin hakkını verecek yöneticilere tüm siyasi oluşumların ihtiyacı var.

 Bir sonraki yazımızda diğer parti il yönetimlerinin Aksaray’daki performanslarını incelemeye çalışacağız.

Sağlık mutluluk bol kazanç hanelerinizde daim olsun.

İzzet TINMAZ / Gazeteci  

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL