Genel

Aksaray’da Yağan şiddetli yağmur sele neden oldu

Aksaray’da Yağan şiddetli yağmur sele neden oldu

Loading

Aksaray ve civar illerde başlayan sağanak yağmur ve sonrasındaki  dolu yağışı Aksaray merkez Selime beldesi ile Yaprakhisar ve Belisırma köylerinde sele neden oldu. Sel ve su baskını sonrası Aksaray AFAD ekipleri Afet bölgesinde su tahliye ve su baskını önleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü.

Bazı evler ve ekili alanlar su altında kaldı. Güzelyurt Kaymakamı  Nurullah Cemil Erciyas olay mahaline giderek incelemelerde bulundu.

Sağanak yağış sonucu zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Erciyas, İl Özel İdaresi, AFAD İl Müdürlüğü ve Karayolları Şube Müdürlüğü’nün çalışmalarının devam ettiğini belirterek bölgelerde zarar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

AFAD  Aksaray İl Müdürü Cezmi Türkmen Selime beldemizde perşembe günü yağış beklentisi nedeniyle iyileştirme çalışmalarının başladığını ifade ederek, AFAD koordinesinde  Özel İdare, Dsi 44. Şube Müdürlüğü, Selime Belediyesi ve karayolları iş makinaları ve ekipleri tarafından çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL