Genel

Aksaray’da siyaset eskisi gibi olmayacak

Aksaray’da siyaset eskisi gibi olmayacak

Loading

Aksaray’da garanti vekillik devri bu seçimlerde ters tepecek gibi görünüyor. Seçimden seçime siyasi otoriteler tarafından yapılan vatandaş ve esnaf ziyaretleri vatandaşlar tarafından sıcak karşılanmıyor.

Farklı siyasi görüşlere sahip vatandaşlar sanki ağız birliği yapmışçasına “Aksaray’da garanti vekillik devri bu seçimlerde ters tepecek” diyerek seçimden seçime hatırlanmak istemediklerini dile getiriyorlar.

Vatandaşlara yönelttiğimiz” Yakın zamanda yapılması olası seçimlerde oyunuz kime olur” sorusuna aldığım cevaplar o kadar farklı ki; ben bile duyduğum cevaplar karşısında şaşkınlığım bir kez daha arttı.

Vatandaşlara “ Bu seçimde hangi parti galip çıkar? “ sorusunu yönelttiğimde aldığım cevaplardan birkaç örnek vererek açıklamaya çalışayım.

Ahmet isminde 55 yaşındaki bir vatandaş ile 15 Temmuz Milli İrade Meydanında biraz sohbet etme şansını yakaladım. Yaşamın acımasızlığından hayat pahalılığına kadar her bir konuda sohbet ettik. Soy ismini söylemedi sebebini sorduğumda benim oğlan ile kız yeni işe yerleşti işten atarlar diyerek soy ismini söylemedi. Aslını sorarsanız bende fazla üstelemedim.

Yaptığımız sohbetten birkaç paragrafı sizinle paylaşayım.

Sahada siyasi partilerin il başkanları kendilerine yakın isimlerin iş yerlerini ziyaret ederek boy boy fotoğraf çektiriyorlar. Sonrada sosyal medya hesaplarından veya kendilerine yakın medya kuruluşlarında haberleştiriyorlar.  Senelerce Futbol takımı tutar gibi hep aynı kişiye oy verdim. Fakat bu seçimde oyumu farklı bir partiden yana kullanacağım.

Bu örnekleri yüzlerce kişi ile çoğaltabilirim. Fakat bir örnek ne anlatmak istediğimi anlatmaya yeter sanırım.

Sahada çalışan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda siyasi isim var. Kapalı kapılar ardında yapılan siyasi pazarlıklardan bu yazıda değil ama çok yakın bir zamanda kaleme alacağım.

“Sahada çalışan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda siyasi isim var” Derken neyi kastettiğimi biraz daha açayım. Sahada olan isimler kimler?

 İyi Parti’den Orhan Aydın;

 Açıkça ben Aksaray vekilliğine adayım diye sahada geceli gündüzlü çalışıyor. İYİ Parti genel merkezi Adaylık sıralamasına kaçıncı sıradan koyar bilinmez ama sonuçta cesurca siyaset er meydanında yerini almış durumda.

Mütevazı kişiliği ve devamlı gülümsemesi eksik olmayan Milliyetçi Hareket Partisi’ne gönül vermiş ve siyaseti MHP de devam ettiren geçmiş dönem MHP den Belediye Başkan adayı Sefer Alkan Devamlı sahada Partisinin ileri gelenleri ile esnaf ziyaretleri yanı sıra vatandaşlar ile iç içe sorunları dinliyor, notlar alıyor. Gününün büyük kısmını Aksaray’ın farklı mahalle veya semtlerinde vatandaş ile dertleşiyor. Kısacası partim uygun görürse ben bu yarışta varım diyor.

Geçmiş dönem Belediye Başkanı Haluk Şahin Yargı’nın yardımcılığını yapan Aksaraylı iş insanı İlhan YILMAZ sahada olan bir diğer siyasi. Köy muhtarları, mahalle muhtarları, Aksaray’ın farklı iş kollarındaki esnaf ve iş insanları ile devamlı istişareler içerisinde. Yakın eş ve dostlarından oluşan siyasetin deneyimli isimlerinden oluşan bir beyin takımı kurmuş. Devamlı toplantılar yapıp yol haritasını şekillendiriyor. Sahada olmasına sahada amma ve lakin Başkanlığa mı, vekilliğe mi aday o henüz belli değil. Beyin takımı ve yapılan anketlerden çıkacak sonuca göre netleşecek neye aday olacağı tam anlamı ile sırlar la dolu kapalı kutu misali çöz çözebilirsen.

Diğerlerine gelince net olarak telaffuz edilmese de siyasi partilerde bu seçimde aday enflasyonu yaşanacağı kesin. Bu dönem siyasi partilerini Belediye veya İl genel meclisinde temsil eden birçok isim kendi partilerinden Milletvekilliğine aday adaylığı için genel merkezin kapısını aşındıra dursunlar birde Milletvekilliğine aday sürpriz isimler de var. Onlar da en iyi zamanı bekleyip tepeden Siyasi partileri tarafından listede yer alacakları günü bekliyor. Basına kapalı kapılar ardında toplantılar yapıp, partisinin genel merkezinden gelecek “hadi sahaya in çalış” komutunu bekliyor.

Kapalı Kapılar ardında yapılan siyasi pazarlıklara gelince; geçmiş seçim döneminde partisi ile ters düşen isimler farklı partilerden vekillik arayışı içerisinde alttan altan çalışıyorlar.

Partileri ile sıkıntı yaşayan ( buna parti içi muhalif gurup diyorlar ) guruplar farklı isimleri partilerinin genel merkezine bildirip o isimler ile basına kapalı kapılar altında siyasi pazarlık peşindeler amaç vekillik değil o partinin il başkanlığını ele geçirip kendi kadrolarını yerleştirmek. ( Bu konuda üstü kapalı geçiyorum ama arzu ederlerse isim isim ve yaptıkları toplantılarda aldıkları kararları da yazmasını biliriz. )

Bu yazıda kimseye aba altından sopa gösterme derdinde değiliz. Hak edene hak ettiği kadar desteğimizi de veririz. Gerekirse de yanlış veya eksiklerini varsa uygunsuz yaşantısını da kamuoyu ile paylaşırız.

Derler ya ne oldum demeyeceksin ne olacağım diyeceksin diye. Kim bilir neler olur neler. Seçim bu birileri seçilmek için seçim derdinde, bazıları da geçim derdinde.

Bol kazanlı ticaretiniz, mutluluk dolu haneleriniz olsun. Kalın sağlık ve mutluluk ile.

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL