GÜNDEM

Aksaray’da İsrail Devleti Protesto edildi

Aksaray’da İsrail Devleti Protesto edildi

Loading

Aksaray’da İsrail Devletinin Müslüman Filistin devletine düzenlediği bombalı saldırılarda ölen kadın , çocuk , binlerce sivilin katledilmesine tepki göstermek ve Filistinli Müslümanların yanında olunduğunu göstermek amacıyla Aksaray Ulu Cami’nin önünde Filistin’e destek eylemi düzenlendi.

Filistin’e destek eylemi Tarihi ulu camii bahçesinde Cuma namazı sonrası yüzlerce Aksaraylının katılımıyla gerçekleştirildi.  Aksaraylı vatandaşların  Ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile  katıldığı Eyleme Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray Ak parti İl Başkanı Hamza Aktürk, ASÜ Rektörü Alpay Arıbaş, MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş , Siyasi partilerin İl Başkanları , Siyasi Partilerin kadın ve gençlik kolları üyeleri, Aksaray STK temsilcileri ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.
Aksaray Ulu Cami’nin önünde düzenlenen eyleme katılan vatandaşlar “Gazze İçin Ses Ver”, “Mesele İmkan Meselesi Değil İman Meselesi”, “ İsrail mübarek topraklarda bir çıbandır söküp atacağız”, “Gazze’de katliam var” yazılı pankartlar taşıyarak, İsrail’e karşı sloganlar atarak ve Tekbirler getirdiler.
Daha sonra Aksaraylı STK ‘lar adına Basın açıklaması yapan  Aksaray Verenel Derneği İl Temsilcisi Serdal Seyirden “ Filistin halkı her türlü hakkı elinden alınmış halkı açlığa susuzluğa yoksulluğa terk edilmiştir. Bizzat kardeşlerimiz yalnız bırakılmıştır. İsrail’in sistematik kitlesel saldırılarına bebek, çocuk, kadın, hasta, yaşlı, hemşire, doktor, gazeteci; okul, hastane ayrım yapılmaksızın her yıl binlerce masum hayatını kaybetmekte buna rağmen dünya bu soykırıma sessiz kalmakta hatta İsrail’e koşulsuz ve karşılıksız destek vermektedir.” dedi.
Seyirden, Filistin’nin verdiği mücadelenin sadece bir milletin var olma direnişi olmadığını aynı zamanda Kudüs savunması olduğunu ve Filistin’in verdiği mücadelenin İstiklal Mücadelesi, haklı bir mücadele ve Meşru bir mücadele yani İslam hürmetine onur mücadelesi olduğunu ifade etti.
Filistin’nin kararlılıkla ve direnişleriyle İslam dünyasına öncü olduğu belirten Seyirden “İsrail Gazze’ye yönelik terör saldırılarını derhal durdurmalıdır. Birleşmiş Milletler insanların gözü önünde insanlığın katledilmesini önlemelidir. Başkent Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kurulmalıdır. Filistin yalnız değildir, özellikle Türkiye her zaman tüm imkanları ile Filistin’nin yanında olmuştur. Ve olmayada devam edecektir.” Dedi.
Eylem Aksaray halkının tekbirler getirmeleri sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL