EĞİTİM GÜNDEM

Aksaray’da 400 e yakın öğrenci KYK yurtlarındaki sorunları dile getirmek için toplandı

Aksaray’da 400 e yakın öğrenci KYK yurtlarındaki sorunları dile getirmek için toplandı

Loading

Aksaray’da geçtiğimiz pazar günü trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Mine Nur Uysal’ın KYK yurtlarında kalan yaklaşık 400 yakın arkadaşı KYK yurtlarında yaşadıkları sorunları dile getirmek yetkililere seslerini duyurmak için 15 Temmuz milli irade meydanında toplanarak basın açıklaması yaptı.

Aksaray’da KYK yurtlarında kalan yaklaşık 400 e yakın öğrenci Sosyal medya platformunda haberleşerek 15 Temmuz Milli irade Meydanında toplandı. Öğrenciler KYK yurtlarında yaşadıkları sorunları dile getirerek yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

Öğrenciler KYK yurtlarında yaşadıkları sorunların çözümsüz kaldığını çözüm bulacak yetkililere ulaşamadıklarından yakındı.

Daha Kaç Kişinin Ölmesi Lazım

Arkadaşları adına söz alan bir KYK yurdunda kalan Kız öğrenci

Kaldıkları yurtlarda birçok sorunlarının olduğunu söyleyerek yaşadıkları olayları şöyle aktardı “ Yemekler berbat. Asansörlerimiz sıklıkla arızalanıyor.  8 . Kata merdivenlerden çıkıyoruz. Biz kızlar ışıklandırmanın yetersiz oluşundan dolayı otomobilleri ile gelen magandaların sözlü tacizleri ile karşı karşıyayız. Zaman zaman ağza alınmayacak sözler işitiyor çirkin teklifler ile karşılaşıyoruz. Can güvenliğimiz hiç yok. Yurda 2 aktarma ile ulaşıyoruz oda yurdun yakınında bırakıyor karanlık yolda Arabalı kişilerin tacizi ile kendimizi yurda zor atıyoruz. Otomobiller aşırı hızlı gidiyorlar karşıdan karşıya geçerken her an ölüm ile burun burunayız. Arkadaşımız trafik kazası geçirdiğinde aydınlatma yok tu. Fakat kaza olduktan sonra hemen ışıklandırma yapıldı. O ışıklandırma daha önceden olabilirdi. Yurda Vali Bey geldiğinde sorunlarımızı anlatmamıza asla izin verilmedi. Yurt yönetimi tarafından yurttan atılmak ile tehdit edildiğimiz için derdimizi kimseye anlatamadık. “

Çok şey istemiyoruz sadece yaşamak istiyoruz.

“ Yurtlarda paramızla kalıyoruz kimse bizi orada bedava barındırmıyor. Karanlıkta yurda giderken tacize uğramak istemiyoruz. Biz buraya okumaya geldik bizi mal gibi görülmesini istemiyoruz. Son ses müzik çalan arabaların aşığı da değiliz. Arabalı magandaların son surat gittiği yolda can güvenliğimiz olmadan yürümek istemiyoruz. 5000 kişinin barındığı bir yerleşkede iki üç bekçinin bizi koruyabileceğini aklınız alıyor mu? Güvenlikler kulübelerinden dışarıya çıkmıyor. Issız yerde başımıza bir şey gelse sesimizi nasıl duyuracağız? Sorunlarımız çok çözüme kavuşturacak yetkili yok. Güvenliğimizin sağlanması için kaç kız daha feda etmemiz gerekiyor? Çarşıdan gelen otobüslerin aktarmasız yurda bırakmasını istiyoruz. Yollara hız kesici bariyerler yapılmasını böylelikle araçların yavaş gitmesini istiyoruz. Yurtlar bölgesine seyyar polis karakolu konulmasını istiyoruz. Kısacası kendimizi güvende hissetmek istiyoruz. Bozuk asansörlerde saatlerce mahsur kalmak istemiyoruz.” dedi

Aksaray Barosu avukatı ve CHP Aksaray il Başkanı Avukat Bilal Özdemir  Geçtiğimiz pazar günü trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Mine Nur Uysal’ın davalarının takipçisi olacaklarını ve Mine Nur Uysal’ın ailesi izin verirse avukatlığını üsleneceğini belirtti.

Öğrenciler konuşmaların ardından sessizce dağıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL