ASAYİŞ

Aksaray Valisi Aydoğdu “AFAD Gönüllüleri deprem bölgesinde tarih Yazdı”

Aksaray Valisi Aydoğdu “AFAD Gönüllüleri deprem bölgesinde tarih Yazdı”

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bugün saat 09:00 sıralarında Öğretmenler evinde verdiği sabah kahvaltısıyla AFAD gönüllüleri ve Elbistan’da deprem bölgesine gelen vatandaşlarla bir araya geldi.

Deprem bölgesinde sorumlu olduğu Elbistan’daki yaşadıklarını anlatan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu; “İnsan gittiği yerde izini bırakır, Sevgisini bırakır. Orada AFAD gönüllüleri canla başla bir sınavdan geçti, bir çalışma gösterdi” dedi.

Bazen kriz merkezinin kapısından çıkıp Sizlerden birini görünce bir tanıdık yüzün ne kadar mutlu olduğumu size anlatamam diyen Vali Aydoğdu; “Çünkü bu tür felaketlerde insanın bir tanıdık görmesi çok farklı durum. Burada herkese Çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Gerçekten hiçbir mecburiyetimiz olmadığı halde ekip olarak hepiniz oraya koşarak geldiniz, işin ucundan tuttunuz. Uykusuz kaldınız, sokaklarda uyudunuz, bazen uyumadınız, bazen aç kaldınız ama orada inanılmaz bir gayret ve çaba sarf ettiniz. Ben yeniden teşekkür ediyorum size, sağ olun, var olun” dedi.

“İnşallah Bir daha böyle acılar yaşamaz bu ülke, hakikaten çok zordu. Mevlana’nın bir sözü var ya “Dert çekmeyen dert halini bilmez” diye Vali Aydoğdu yapılan eleştirilere tepki olarak; “Şimdi adam oturduğu yerden konuşuyor işte. Böyle yapsaydın, şöyle yapsaydınız. Elbistan’da Esat Caddesi’nin tamamı yoktu. Bazen Elbistan’da şehri tanıyamıyoruz. Onun için nerede olduğumuzu şaşırıyoruz. Başka sokaklara giriyoruz herhalde burası diyoruz. Elbistan böylesine büyük bir felaket bölgesiydi. Ama o felaketi beraber, birlikte insanlara yardım ederek destek vererek beraber üstesinden geldik” dedi.

Vali Aydoğdu orada yaşadığı duygusal bir ansından da bahsederek; “Siz belki farkında değildiniz ama ben Elbistan’da sürekli kriz merkezine gelip çıkarken bir depremzede bana ‘ya sayın valim, Size ve bu Aksaray’a olan borcumuzu nasıl öderiz’ dedi. Gerçekten çok duygusal anlar yaşadığımızı söylemek isterim. O kadar duyguluydu ki, o duyguyu görmenizi isterdim. Aksaray gönüllüleri, AFAD ve kurtarma ekiplerini Elbistan’ın her yerindeydi. Bu bir şehir için bence gurur kaynağıdır” dedi.

En çok orada üzüldüğüm şu olmuştu diyerek ‘siyasi davranılıyor’ eleştirisinden duyduğu rahatsızlığı balirten Vali Hamza Aydoğdu; “Biz orada acıları sarmaya gittik, enkazın altında insanlar var. Zerre kadar insanlığı olan birisi bu enkazın altında kalan insanlara bir siyasi ayrım, ideolojik da ayrım yapar mı? O kadar üzüldüm ki bunlara, biz orada bir acıyı sarıyoruz. Acının ideolojisi falan olmaz arkadaşlar. Burada bir acı var. Orada birbirimize kenetlenerek o günleri atlattık. Bazı arkadaşlarımız biliyor, 4 gün sonra bir bardak çayı içtiğinde çayın ne kadar güzel bir şey olduğunu fark etmiştik. Sizler, bizler, arabalarda uyuduk. İki gün, üç gün boyunca. Bu insanların hukukunu da korumak lazım” dedi.

Ayrımcılık yapılıyor spekülasyonuna da cevap veren Vali Aydoğdu; “Böyle her şey dışarıdan konuşulduğu gibi falan değil. Bakın biz orada beraber öyle bir hukuk oluşturduk ki. Mesela Alman ZDF kanalı yayın yapıyor. İşte burada Alevileri ötekileştiriliyor, şudur, budur. Biz sadece o bölgede cem evinden sorumlu bir kaymakam belirliyoruz, ve ben oraya en az on iki on üç kez gittim. Öyle çok gidip geldik ki biz artık orada aile olduk onlarla. Ve son gün cem evinin başkanı bizi yolcu ederken Kayseri çarşısına geldi. Bana öyle bir sarıldı ki bir anda annemin ve babamın bana sarıldığı duyguyu hissettim.  Şimdi onun için bizim milletimizle problemimiz yok. Bizim birbirimizle problemimiz yok ama birilerinin bu milletle problemi olabilir. Bu konuda da uyanık olmamız gerekiyor” dedi.

Vali Aydoğdu konuşmasının devamında; “Biz orada hepimiz, sizler ve bizler gücümüzün yettiği kadar o yaraları sarmak için insanların kalbinin tedavi edebilmek için elimizden geleni yaptık. Çok etkilendiğimiz sahneler vardı. Son gün biz gelecektik. Yanımda bir vatandaş öldü. Bir vatandaş bana ‘Sayın valim dedi yine akşam oldu. Siz fark etmiyorsunuz belki’ dedi. Ne oldu ki dedim. Efendim dedi. “Akşam olunca, insanın evi yok ya. O anda insanın evinin olma duygusunun ne kadar değerli olduğunu hissediyorsunuz. Çünkü akşam olunca eve gitme ihtiyacı hissediyorsunuz öyle bir artık vücudumuz ona odaklanmış ama ev yok. Ortada bir ev yok’ dedi” ifadesini kullandı.

“Biz anaokulunda kalmıştık. Orada anaokulunda sınıfın öğrencileri vardı. On iki öğrenci var. Biri bana Sayın valim, bu on iki öğrenciden sekizi vefat etti dedi” diyerek deprem bölgesinde yaşadığı bir anıyı anlatan Vali Hamza Aydoğdu; “O anda o çocukların orada koşması, gülmesi, öğretmenlerle yakınlığı aklımıza geliyor. Biz orada acıların hep beraber sarıldığı güzel hikâyeler biriktirdik. Ben huzurlarınızda size tekrar tekrar gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten bu şehrin valisi olduğum için Elbistan’da her gün, her an Bu şehirle ve sizlerle gurur duydum. İnanılmaz bir birlik ve beraberlik örneği vardı orada. Bence bir şehir için bir şehrin karakteri için bir şehrin şahsiyeti için Bir şehrin inşası için bu güzel duygular yeter ve artar bile. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” diyerek sözlerine son verdi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL