MESAJLAR

Aksaray Protokolü15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Mesajı yayınladı

Aksaray Protokolü15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Mesajı yayınladı

Loading

Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Dr Evren Dinçer , 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı.

Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy’un 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajı

 “O GECEYİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ”

Sözlerine 15 Temmuz gecesi fetö’cü alçaklar karşısında kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Milletvekili Altınsoy, “Yine o gece kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen gazilerimize, cesaret ve fedakârlıkları için şükranlarımı sunuyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum” dedi.

Milletvekili Altınsoy, “Bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer tarafta dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın onurunu, tanklara, uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimiz sayesinde yaşıyoruz. Bir asır önce ya istiklal ya ölüm parolasıyla kurtuluş Savaşı’nı Zaferle taçlandıran Aziz Milletimiz, 15 Temmuz’da gün vatana sahip çıkma günüdür diyerek bu cennet vatanı hainlere dar etmiştir. 15 Temmuz 2016 gecesi, ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da darbelere karşı olduğunu gür bir ses ile haykırmıştır. Aziz milletimiz asker kıyafetli teröristler karşısında çalınmak istenen iradesine, sadece ellerinde Türk bayraklarını alarak, bayrağına, vatanına, devletine, demokrasisine, Cumhurbaşkanına, hükümetine, Türkiye Büyük Millet meclisi’ne ve şanlı tarihine sahip çıkmıştır. Hainlerin açtıkları ateş sırasında şehadet mertebesine ulaşan şehitlerimiz hiç şüphesiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Hain darbe girişiminde yaralanan gazilerimiz de bu milletin gönlünde ilelebet yaptıkları kahramanlıklarla anılacaktır. Türkiye’yi yok etmeyi hedefleyen vatan hainleri, Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayetli duruşu, hükümetimizin kararlı tutumu ve en önemlisi de milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla hüsrana uğratılmış ve bu olayın müsebbipleri Türk adaletine teslim edilmiştir. Bir kez daha dünyaya yiğitlik ve kahramanlık dersi veren tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, vatanı uğuruna vücutlarını siper eden kahraman gazilerimizi şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Rabbim bu birliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Rabbim, vatanımızı her türlü saldırıdan, her türlü ihanetten korusun. Cumhurbaşkanımızın her defasında dile getirdiği gibi, Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.”

Hüseyin Altınsoy

Ak Parti Aksaray Milletvekili

Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajı

15 Temmuz, ölümü yok sayarak kahramanca bir duruş sergileyen, şehitlik ve gazilik şerefine nail olan milyonlarca Türk insanının şehitleriyle maşerî vicdana yazdığı millî bir destandır.

Milletimiz 15 Temmuz gecesi yüreğindeki imandan aldığı güçlü akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte Asil Milletimizin üstün direnişi ile akamete uğratarak bir destan yazmıştır.

Cumhuriyetimizin milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi bir kez daha ispatladık. 15 Temmuz gecesi; vatanı, devleti ve istiklali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini; darbecilere, teröristlere ve işgalcilere teslim etmeyen Türk Milleti ülkesine, devletine,  iradesine, hürriyetine nasıl sahip çıkılacağını gösterdik.

15 Temmuz’da milletimiz, millet olmanın devletine sahip çıkmakla mümkün olduğunu göstermekle beraber “ordu millet” sözünün manasının, milletin militarizmine değil ordunun milletliğine, milliliğine ve halka aitliğine, milletin emrinde olmasına dair olduğunu göstermiştir.

O gece inayetini esirgemeyen ve kullarının kalbinden korkuyu kaldıran Allah-u Teâlâ’ya sonsuz şükürler olsun.  Milleti, vatanı, bayrağı uğruna canını veren tüm şehitlerimizle birlikte, 15 Temmuz gecesi kahramanlık destanı yazan, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.

Cengiz Aydoğdu

Ak Parti Aksaray milletvekili

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’nun 15 Temmuz şehitleri anma, demokrasi ve milli birlik günü mesajı

Söz bir vatansa biz biriz.

Söz bayraksa biz iriyiz.

Söz milletse biz Türkiye’yiz.

Mazlumun yanında olmayı şiar edinmiş, huzur ve barışı dünyaya hakim kılmak için sancaktarlık yapmış aziz, kahraman ve necip bir milletin evlatlarıyız.

Karıncayı bile incitmekten imtina eden bizler, zaman zaman da içimizdeki hain ve gafiller eliyle imtihan ediliyoruz.

Bunun en yakın örneğini de maalesef 15 Temmuz Darbe Girişimi ile yaşadık.

Dertleri milletin iradesini vesayet altına almak olan iç ve dış mihraklar güç birliği yapmaktan asla geri durmadıkları gibi kendilerince her fırsatı değerlendiriyorlar.

Bu hainler her şeyi ince ince hesap ediyorlar da bir türlü bu milletin ferasetini, irfanını, vatan aşkını, hürriyet sevdasını, şehadet arzusunu hesap edemiyorlar. Çünkü yaşamlarında bu kavramlar ve bunların derin manaları yok.

Şüphesiz ki dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Millet olarak burada yaşayabilmek için bedeller ödedik, ödemeye de devam edeceğiz.

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatma inanç ve kararlılığımızı çocuklarımıza ve gençlerimize de anlatmak en önemli sorumluğumuz olacaktır.

Onları bu şuur ve bilinçle eğiteceğiz.

Eğitim,

Asla mücerret bir bilgi ya da akademik başarıdan ibaret değildir.

Bizler her şeyden evvel evlatlarımıza;

vatan aşkını, ahlaklı, erdemli, adil, dürüst olmayı ve vatanın bizim her şeyimiz olduğunu öğretiyoruz.

Bunları özümseyip yaşamlarının merkezine koydukları zaman her biri birer Seyit Onbaşı, Nene Hatun, Ömer Halisdemir olacaklar ve geleceğin Türkiye’sini inşa edecekler.

Buna hiç şüphemiz yok…

FETÖ tarafından haince yapılan 15 Temmuz Darbe Girişimi hafızalarımızdaki tazeliğini korumaktadır.

Aziz milletimizin gösterdiği feraset de yüzyıllarca unutulmayacak ve demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacaktır.

Bu vesile ile Aksaray’ımızın yiğit evladı, Özel Harekat Daire Başkan Yardımcısı iken 15 Temmuzda şehadet şerbeti içen Şehit Önder GÜZEL’e  ve vatan müdafaasında can veren tüm şehitlerimize  bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor,  gazilerimizi şükran ve minnetle yad ediyorum.

Hamza Aydoğdu

Aksaray Valisi

Aksaray Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer’in 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü mesajı

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Başkan Dinçer, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir.” Dedi.

Başkan Dinçer sözlerine şöyle devam etti. Demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainlerin kanlı darbe planlarını sahneye koyduğu 15 Temmuz’da devletimizin kurumlarını ve milletimizi bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.

İhanetin zirve yaptığı bu tarihte darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütünün tek hedefi ülkemizi parçalayarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmekti. Bu hainlerin hesap edemediği en önemli nokta ise milletimizin demokrasiye olan bağlılığı ve bağımsızlığı için verdiği mücadeleydi.

15 Temmuz 2016 günü aziz Türk milleti bir kez daha şanlı duruşunu sergilemiş, devletine karşı düzenlenen bu alçak darbe girişiminde devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna tankların altında yatabilecek kadar kendini ortaya koymuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destanın yazılmasını sağlamıştır.

15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı bir destandır. Milletin iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının göstergesidir. Bu vesileyle bu devlet uğruna canını ortaya koymuş Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.”

Dr. Evren Dinçer

Aksaray Belediye Başkanı

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL