ASAYİŞ

Aksaray JASAT 4 saatte yakaladı

Aksaray JASAT 4 saatte yakaladı

Loading

Aksaray İl Jandarma komutanlığına bağlı JASAT timleri, 400 bin TL’lik malzeme çalan hırsızları 4 saatte malzemelerle yakaladı.

Aksaray’da mermer fabrikasından 400 bin TL’lik dinamo motoru ve çeşitli malzemeler çalan 4 hırsız, fabrika sahibinin ihbarda bulunması üzerine JASAT ekiplerince 4 saatte çaldıkları malzemelerle kıskıvrak yakalandı.
Aksaray Organize Sanayi Fabrikasında faaliyet gösteren bir mermer fabrikasına giren 4 hırsız fabrika içerisinde bulunan ve 400 bin TL değerindeki 15 adet elektrikli dinamo motoru, 2 adet kamera kayıt cihazı ve çeşitli malzemeleri çalarak kayıplara karıştı. Hırsızlık olayını fark eden fabrika işletmecisi Mehmet Dinç (50) durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen JASAT dedektifleri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yaptığı çalışmada olayı gerçekleştiren 4 şüphelinin kimliğini tespit etti. Ardından Ahmet K. (22), 
Necmettin A. (26), Batuhan A. (17) ve Ferhat İ. (17) isimli şüphelilerin peşine düşen JASAT dedektifleri, çok geçmeden şahısların Aksaray’ın Gülağaç ilçesine gittiklerini belirledi. İlçede boş arazide bulunan bir barakaya operasyon düzenleyen JASAT dedektifleri 4 şüpheliyi de çaldıkları malzemelerle 4 saatte ele geçirdi. 4 şüpheli burada etkisiz hale getirilerek gözaltına alınırken, çalınan malzemeler fabrika işletmecisine eksiksiz olarak teslim edildi.
Çalınan malzemelerini almak için İl Jandarma Komutanlığına gelen fabrika işletmecisi Mehmet Dinç, “Sabah iş yerimize geldiğimizde bazı malzemelerimizin olmadığının farkına vardık. Hırsızlık olayından şüphelendik. Jandarma ekiplerimize haber verdik. Olayla ilgili inceleme başlattılar. 4 saat gibi kısa bir sürede hırsız ve malzemelerimizi bulduklarını haber ettiler. Biz de geldik malzemelerimizi gelip aldık. 350-400 bin TL gibi zararımız vardı, Allah razı 
Olsun jandarmamızdan mağduriyetimizi giderdi. Allah’ım ayaklarına taş değdirmesin” dedi.
İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından Aksaray Adliyesine sevk edilen şüphelilerden Batuhan A. ve Ferhat İ. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Ahmet K. ve Necmettin A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL