Genel

Aksaray İl Müftüsü görevden alındı

Aksaray İl Müftüsü görevden alındı

Loading

Birçok sansasyonlu habere konu olan, Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Bal görevden alınırken yerine Aksaray İl Müftüsü olarak Hasan Hüseyin Güller atandı.

8 Mayıs 2020 tarihinde yayınlanan ve Cumhurbaşkanlığı 2020/197 sayılı karar ile Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin 2 ve 3 ‘üncü maddeleri gereğince Cemalettin Bal görevden alınırken yerine Aksaray İl Müftüsü olarak Hasan Hüseyin Güller atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayınlanan kararnamede Aksaray İl Müftüsü Cemalettin Balı’n görevden alındığı ve yerine Aksaray İl Müftüsü olarak Hasan Hüseyin Güller atandı. ibaresi yer aldı.

 

Yeni Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller

 

Aksaray İl Müftüsü olarak atanan Hasan Hüseyin Güller Kimdir?

1973 yılında Konya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kadınhanı’nda tamamladı. 1994 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ne girdi. 1997 yılında İmam-Hatiplik görevine başladı. 1999 yılında fakülteden mezun oldu.

1999–2000 yıllarında kısa dönem olarak Sarıkamış’ta askerlik görevini yaptı. 2000 yılında kursiyer olarak girdiği Selçuk Yüksek İhtisas Eğitim Merkezinden 2003 yılı Nisan ayında mezun oldu.

Aynı yılın Haziran ayında Muş-Varto ilçe vaizliğine, Kasım ayında da Kahramanmaraş İli Nurhak İlçe Müftülüğü görevlerine atandı. 2005-2011 yılları arasında Burdur İli Kemer İlçe Müftülüğü, 2011-2015 yılları arasında Mersin İl Müftü Yardımcılığı ve 2015-2019 yılları arasında da Adana İli Seyhan İlçe Müftülüğü görevlerini yürüten Güller, 29 Temmuz 2019 tarihinde Konya İl Müftü Yardımcılığı görevine başladı.

Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis anabilim dalında “Üç Talakla İlgili Hadislerin Rivayet Tekniği Açısından İncelenmesi ve Tahrici” isimli çalışmasıyla yüksek lisans eğitimini tamamlayan Güller, halen aynı üniversitede doktora eğitimine devam etmektedir. Güller evli ve 2 çocuk babasıdır.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL