ASAYİŞ

Aksaray Eski Devlet Hastanesi binalarının Akıbeti belli oldu

Aksaray Eski Devlet Hastanesi binalarının Akıbeti belli oldu

Loading

Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ve Sağlık İl Müdürü Abdullah Güleç uzun zamandır akıbeti merakla beklenen Aksaray Eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde bulunan binalar ile ilgili yapılan ve yapılacak çalışmalar konusunda basın mensuplarına bilgilendirmelerde bulundu.

Aksaray Vali Yardımcısı Mustafa Duruk ve Sağlık İl Müdürü Abdullah Güleç  Eski Devlet Hastanesi binası önünde basın toplantısı düzenledi. Vali Yardımcısı Mustafa Duruk basın mensuplarına bir Kısımı halen kullanılan bir kısmının ise yıkılmayı bekleyen eski devlet hastanesi yerleşkesinin ilerleyen süreçte kullanım amaçları konusunda bilgilendirmeler yaptı binanın yıkılacağını duyurdu.

Hastane binasına verilen “depreme dayanıksız” raporu nedeniyle binanın yıkılacağını belirten Duruk “Aksaray’ımıza uzunca bir zamandır planladığımız şekilde ağız ve diş sağlığı merkezi, e-spor merkezi ve İl Sağlık Müdürlüğümüze yeni bir bina kazandırmaya çalışıyoruz. Burası eski devlet hastanemizin olduğu yer, binalarımızın bir kısmında çökme olması ve deprem yönetmenliğine uygun olmadığı hazırlanan raporlar çerçevesinde belirlendiği için buraların yıkım kararları alındı. Bu vesile ile inşallah mevcutta bulunan Acili e-spor merkezi yapacağız” dedi.

“Hayati Mustafa Yazıcı Göğüs Hastalıkları Bölümü’nü yıkmayı planlıyoruz” diyen Duruk “C bloğu İl Sağlık Müdürlüğümüze Müdürlük Binası yapacağız. Sonrasında kalan iki binamızı yıkıp Sosyal Yardımlaşma Vakfımıza hem hizmet binası hem de bizim arşivimizi ve sosyal marketimizi taşıyacak kompleks şeklinde bir yer inşa etmeyi planlıyoruz. Mevcutta bulunan 3 binamızın tadilatları ve projeleri hazır, sadece esas ödenek bekliyoruz. Geri kalan iki binamız için yıkım projemiz hazır. Planladığımız şekilde projelerimiz yürüyor. Kısa sürede 2 binamızın yıkımını gerçekleştireceğiz. E-spor merkezimizin ödeneği ve projesi hazır ilerleyen günlerde ihaleye çıkması bekleniyor gençlerimiz e-spor yapacağı bir binaya kavuşacaklar” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL