ASAYİŞ

Aksaray CHP gençlik kolları üyeleri saldırıya uğradı

Aksaray CHP gençlik kolları üyeleri saldırıya uğradı

Loading

Aksaray’ın kafeler caddesi olarak anılan Ebulfeyz Elçibey caddesinde seçim çalışması yapan Aksaray CHP Gençlik koları üyeleri gençlere başları kapişonlu bir gurup kişi tarafından muştalı bijon anahtarlı saldırı düzenlendi.
Dün akşam saatlerinde Aksaray’da kafeler caddesi diye bilinen mevkinde seçim çalışması kapsamında siyasi ziyarette bulunan Aksaray CHP Gençlik koları üyeleri gençlere ellerinde muşta ve bijon anahtarlı olan bir gurup tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan Aksaray CHP Gençlik koları üyeleri gençler Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastaneside tedavileri yapıldı.
Aksaray Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine gelen CHP Aksaray il yöneticileri saldırıda yaralanan gençlerin tedavilerinin bitmesinin ardından gazetecilere saldırı ile ilgili  CHP Aksaray  il başkanı Hacı Ali Keleş, CHP Aksaray Milletvekili A.Adayı Ali Abbas Ertürk ile birlikte Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere kısa bir açıklama yaptılar. CHP Aksaray  il başkanı Hacı Ali Keleş, ” Parti teşkilat üyelerimize ve Gençlik kollarımıza seçim çalışmaları yaptıkları esnasında saldırı oldu” diyerek başladığı açıklamasında . Ak Parti teşkilat mensuplarını hedef alarak çeşitli iddialarda buludu.  CHP İl Başakanı Hacı Ali Keleş;”Seçim çalışması yapmak için kafeler caddesinde esnaflarımızı ziyaret edeken Partimizin gençlik kolları mensuplarına muştalı bijon anahtarlı bir saldırı olduğunu öğrendiğim. Hadise yaşandı .Öncelikle bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu sladırının planlı programlı olduğunu gösteren ciddi emarelerimiz var.
Bizler CHP olarak seçimin güvenli bir ortamda huzurlu bir ortamda dostani bir şekilde gerçekleşmesini istiyoruz. Bütün çabalarımız bu yöndedir. Saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda bulunacağını ümit ediyoruz”
ifadelerine yer verdi.
Daha sonra bir konuşma yapan CHP Milletvekili A.Adayı Ali Abbas Ertürk ise;
” İl ve merkez ilçe gençlik kolları başkanlarımıza, ilçe yönetimimize ve bir çok gencimize partimizin broşürlerini dağıtırken bir saldırı olmuştur. Ülkemiz kritik bir seçim sürecine girmiş bulunmaktadır.  Bu seçim sürecini anlaşılan ülkeyi yönetenler terörize etmeye devam edecekler.
İki gün önce İyi Parti’nin İstanbul İl başkanlığına yapılan saldırı ve bugün gençlik kollarımıza yapılan saldırı ülkeyi yönetenlerin kirli dili, kirli tarzı gösteriyor ki bu seçim sandıkta istediğini alamayanların sokakta,sokakları karıştırarak terörize ederek bir sonuç almaya çalışacaklarını üzülerek anladık. Ama kafalarından ne geçerse geçsin, kirli vijdanlarında hangi planları yaparlarsa yapsınlar Cumhuriyet Halk Partisinin hiç bir ferdini bir milim geri adım attıramazlar.
Diz çöktüremezler, bir adım geri çektirmezler. Bugün arkadaşlarımıza saldıranlar PKK ve HDP propagandası yapıldığını söylemiş, bir PKK işareti arayanlar dönüp kirli tarihine baksınlar.
Bu Parti’nin tarihinde hiç bir terörizmin izi ve işareti bulunmamaktadır. Bunu herkesin bilmesini istiyorum.Biraz önce İl Başkanımız bahsetti bazı emareler var. Saldırıya uğrayan arkadaşlarımız sosyal medyadan yaptıkları araştırmada saldıran 6,7 kişiden 3’nün Ak Gençlik yelekli, Ak Parti il başkanı ile verdiği pozlara ulaştılar. Emniyet güçlerimiz partilileri bulmak için çalışmaları sürdürüyor teşekkür ediyorum” dedi
Ali Abbas Ertürk açıklamasının devamında  Ak Parti İl başkanına seslenerek; “Çakallarını geri çek! Eğer bu konuda bu yolları deneyecekseniz Ali Abbas Ertürk’ü en iyi siz tanırsınız çetenizide, hapçınızıda,ottucunuzuda bu şehirden kovarız. Biz kimsenin burnu kanasın istemiyoruz.
Biz bu seçimin güvenli bir ortamda geçmesini istiyoruz. Demokrasinin tecelli etmesini istiyoruz.
Sarılarak kucaklaşarak bahar havasında dostluk ortamında bir seçim yaşamak istiyoruz. Ama bazılarının anladığı dil bu dil ise gençlerimizin üzerine öldüresiye saldırmak ve bunu planlamaksa ki bu ortaya çıktığı zaman tepkimiz çok daha fazla olacak Cumhuriyet Halk Partisi de bu kirli oyunların hiç birine pabuç bırakamaz buda böyle bilinsin. O yanındaki fotoğrafları olan il başkanına bir kez daha çağrı yapıyorum;Tüm siyasi partilere,devleti yönetenlere, kolluk kuvvetlerimize, hukukçulara ve herkese bu seçim güvenli bir ortamda geçsin istiyorum .”dedi.
Saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri biten  CHP Aksaray Gençlik koları mensupları ifade vermek ve şikayetçi olmak için tapoluca ksaray Polismerkezi amirliğine gitti.
Olayın Duyulmasının ardından İyi Parti Milletvekili A. Adayı Ali Karakuş İl Başkan Yardımcıları Serdar Boysak ve Tolga Kılıç ile olay sonrası karakolu ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL