Genel

Aksaray Barosu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili basın açıklaması

Aksaray Barosu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili basın açıklaması

Loading

Aksaray Barosu İnsan Hakları Sığınmacılar Ve Göçmenler Dayanışma Komisyonu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili basın açıklaması yaptı.

10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ

İnsan hakları kavramı, salt insan olmaktan kaynaklı, evrensel nitelikte, devredilemez veya kullanılmasından vazgeçilemez olup onurlu bir yaşamın vazgeçilmez ögesidir.

İnsan hakları ihlallerinin dünya üzerinde bir daha yaşanmaması amacıyla ortak bir değerler sistemi oluşturmak istenmiş, 1945 yılında Birleşmiş Milletler kurulmuş,10 Aralık 1948 yılında da İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edilmiştir.

İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin kabul edilmesinin 74. yılını kutladığımız ülkemizde mevcut düzende yapılan insan hakları ihlallerini tek tek saymak ne yazık ki mümkün değildir. Eşitsizlikler artmış, global krizlerin sebep olduğu yoksullaşma insan hakları ve özgürlüklerini daraltmıştır. Evrensel Bildirgede yer alan insan hakları ve özgürlükleri tam manasıyla hedefine ulaşamamıştır. Hak ve özgürlüklerin ülkemiz insanına yakışır olduğu, insan hakları ihlallerinin olmadığı bir düzen için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Aksaray Barosu İnsan Hakları Sığınmacılar Ve Göçmenler Dayanışma Komisyonu olarak 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle hak ve özgürlüklerin ihlal edilmediği, eşit, adil ve onurlu bir yaşam için hak arama mücadelesinde biz avukatlar ve Barolar olarak insan hakları ihlallerinin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Saygılarımızla

Aksaray Barosu İnsan Hakları Sığınmacılar Ve Göçmenler Dayanışma Komisyonu

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL