Genel

AHMET KOÇAŞ “SANDIK BAŞINDAN AYRILDIKTAN SONRA NELER OLDU?”

AHMET KOÇAŞ “SANDIK BAŞINDAN AYRILDIKTAN SONRA NELER OLDU?”

Loading

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Meclis ve Komite seçimlerinden önce Odaya Başkanlığını açıklayan Kırmızı oy pusulası ile seçimlere katılan Ahmet Koçaş yaptığı açıklamada şunları belirtti.
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası meslek komitesi seçimleri yapıldı. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’nda kurulan sandıklarda oy verme işlemi sabah erken saatlerde başlarken, akşam saat 17:00 kadar oy verme işlemi devam etti. 10 meslek komitesinde adayların yarıştığı seçimde açılan sandıklarla birlikte komite ve meclis üyeleri belirlendi.
1. Meslek komitesinde kırmızı liste ile Ahmet Kocaş ve Mavi liste Fatih Batı yarıştı. Açılan zarflardan bir tanesinde aynı oy pusulasından 2 tane çıkmasıyla birlikte mavi liste itirazlar başladı. İtirazlar üzerine 1.Meslek komitesinde görev yapan sandık kurulu 3 üyenin ortak kararı ile oy’un geçerli olduğu yönünde kararı ile oy sayma işlemi devam etti. Fatih Batı’nın189, Ahmet Kocaş’ın ise 192 oy aldı. Koçaş’ın 192 alması ile birlikte itiraz ile kabul edilen oyun kabul edilmemesi yönünde baskılar oluştu. Yapılan baskı ve itirazların netice vermemesi ile birlikte sandık kurulu karar tutanağında Ahmet Koçaş’ın gurubunun kazandığı yönünde imzaları atılarak iki guruba da karar tutarığını teslim etti.
Sandık kurulu üyelerine Mavi liste tarafından yapılan baskılar neticesinde 2 oyun geçersiz sayılması istendi. İtiraz baskılar ilk başlarda alıştırış etmeyen sandık kurulu, daha sonrasında bu baskılara dayanamadı ve seçimin eşit bir şekilde kaldığı yönünde tekrar karar almak zorunda kaldı. Bu karar alırken sandık kurulunu kimlerin etkisi altında kaldığı sorusu akıllarda kalırken, bu kararın alındığını duyan Ahmet Kocaş ve gurubu tekrardan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası’na gelen kırmızı listenin 1. komite üyeleri, burada başka bir tablo ile karşılaştılar. Mühürlenmiş oyların dahi mührünün kırıldığını görmesi ile birlikte itirazlar sandık kurulu üyelerine yapılsa da sandık kurulu üyeleri kararın Pazartesi günü açıklanmasını istediler. Gözler ise Pazartesi günü sandık kurulu tarafından açıklanacak sonuca kaldı.
Koçaş ekibine kazandıkları tebliğ edildikten sonra sandık başından ayrıldı. Bu hali ile tescil edilmesi beklenen sonuçların Koçaş ekibi sandık başından ayrıldıktan sonra farklı şekilde tescil edilmesi akıllarda soru işareti bıraktı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL