ASAYİŞ

Aksaray’lı Soruyor ” Neden coronavirus Haberi Yapmıyorsunuz” ?

Aksaray’lı Soruyor ” Neden coronavirus Haberi Yapmıyorsunuz” ?

Loading

Halkı korku ve paniğe sevk etmek ve galeyana getirmek eylemlerinde bulunabilecek, haberlerin yapılmasının yasak olduğu maddesine istinaden ,coronavirus  ile ilgili gelişmelerin haber yapılamaması Aksaraylıların tepkisine neden olmaya başladı.

Sosyal medya üzerinden, Aksaray’daki gazetelerin, vaka sayısı dahil,coronavirüs  salgını ile ilgili gelişmelerin yazılmaması nedeniyle, Aksaray’da sanki bu hastalık yokmuş gibi rahat harekete ettiklerini ,ifade ettikleri paylaşımlarında  yerel basının sorumluluğunu yerine getirmediğini, iddia ettiler.

Sosyal medya platformunda, özellik Yerel medyanın bu tip haber yaparak halkı bilgilendirmesi gerektiğini vurgulayan, Aksaray’lılar, bu haberlerin yapılmasının yasak olup olmadığı sorarken,yetkililerin  açıklamalar yaparak, Aksaray’da koronovirüs  salgınıyla ilgili gelişmeleri haber vermesi gerektiğini söylediler.

Ancak, günlük olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan Coronavirus vakaları, Türkiye genelindeki vaka sayılarını açıklamakta.Bu nedenle, iller bazında  tek tek vaka açıklanması yapılmamakta.,

Ne var ki, Bir çok ilde çarşaf çarşaf coronavirus vakaları ile ilgili açıklamalar yapıldığını iddia eden Aksaraylılar, Aksaray yerel basını bilgilendirme görevini yapması için göreve çağırdı.

Haber sitelerinden  her an yeni bir gelişme beklediklerini söyleyen vatandaşlar,”Aksarayda neler yaşanıyor öğrenmek istiyoruz. Eğer Aksaray’da coronavirüs salgını yoksa bu yasaklar neden,işimize gücümüze neden gidemiyoruz.Eğer varsa neden bilgi verilmiyor.Bilgilendirelim ki,daha sıkı tedbirler alıp almamız gerektiğini anlayalım” dediler.

Sosyal Medya platformunda bunla konuşula dursun, Coronavirus tedbirleri Türkiye genelinde alınması gereken tedbirler olarak genelge ile yayınlandı.Bu genelgede yayınlanan bütün yasaklar uymak zorunda olan vatandaşların,yararına olan tedbirler olduğu unutulmasın.

Bua arada” isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlık çalışanı “Aksaray’da vaka sayısının açıklanmaması Aksaray’da risk olmadığı anlamına gelmez, hiç bir vaka olmasa dahi, ilerde olmayacağı anlamına gelmez,bu yüzden tedbirlere harfiyen uyalım ve EVDE KALALIM” dedi.

Kaynak www.aksaraolayhaber.com

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL