Genel

CHP Meydanda Hoşaf Dağıttı

CHP Meydanda Hoşaf Dağıttı

Loading

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray İl Örgütü Aksaray’ın 15 Temmuz Milli İrade  Meydanı’nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde şehitlerimizin ruhu için dua edip, hoşaf dağıtarak şehitlerimizi andı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aksaray Gençlik Kolları’nın düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programına CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, CHP Merkez İlçe Başkanı Talat Karaağaç, İl ve ilçe yöneticileri katıldı. Anma töreninde Çanakkale’de canını ortaya koyup savaşan ve şehitleri olan atalarımızla, geçmişten günümüze yaşanan tüm savaşlarda yaşamını yitirmiş şehitlerimizin ruhu için Kur’an-ı Kerim okutularak dua edildi.

ZAFERİN ÖYKÜSÜ
I. Dünya Savaşı sürecinde Çanakkale, Gelibolu yarımadasında Osmanlı Devleti ve İtilaf Devletleri arasında yaşanan savaşta, İtilaf Devletleri’nin İstanbul’u ele geçirmesini engelleyen zafer, 18 Mart 1915 günü elde edilmişti. Zafer 19’uncu Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal’in özellikle Anafartalar ve Arıburnu Muharebelerinde sergilediği liderlik ve Türk askerinin üstün cesareti neticesinde, Gelibolu Yarımadası’nın düşmandan temizlenmesi ve savaşın kazanılmasıyla sonuçlanmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL