Genel

Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılan Bisiklet yolları boyanıyor

Haluk Şahin Yazgı döneminde yapılan Bisiklet yolları boyanıyor

Loading

Aksaray Belediyesi, Ahiler Kalkınma Ajansının katkıları ile şehir merkezinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak ve ulaşımı rahatlatacak olan “Akıllı Bisiklet Yolu” projesini hayata geçirmek için ölçüm çalışmalarını bitirdi.

Ölçüm sonrası Aksaray belediyesinin anlaştığı taşeron firma çalışanları önceki dönem belediye Başkanı Haluk şahin Yazgı döneminde hizmete sokulan Akıllı bisiklet yollarını boyama çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor.

Vatandaşları spora teşvik etmek ve bisiklet sürme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayarak yapılan takriben 25 km lik yolu, bisiklet sürücüleri benimsemedikleri için sık kullanmıyordu.

Bu dönem projeleri içerisine alan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer bu proje ile bisiklet sürücülerinin bu yolu kullanma alışkanlığını kazanması için tekrar projeyi hayata geçirdi. Toplamda 25 kilometrelik yol ağını kapsayacak ve 5 etaptan oluşacak. Mega projede Sağlıklı, güvenli, ekonomik, doğa dostu ve erişilebilirlik açısından da son derece kullanışlı bir ulaşım türü olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması ile beraber; enerji tasarrufu, ulaşımda altyapı maliyetlerinin düşmesi, gürültü ve görüntü kirliliğinin azaltılması hedefleniyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL