ASAYİŞ

100 Bin Mahkuma Tahliye Yolu

100 Bin Mahkuma Tahliye Yolu

Loading

Adalet Bakanlığı Yaklaşık 100 bin Mahkumun  Tahliye edilmesi için çalışmalarında sona gelindiğini çok kısa süre içinde TBMM  de oylamaya sunulacağı açıklandı.

Son dakika. AK Parti’den infaz düzenlemesi ile ilgili flaş açıklama geldi. Af yasası – Ceza indirimi son durumu nedir? Af yasası ne oldu? Ceza indirimi 2020 çıkıyor mu? Af yasası son dakika gelişmelerine bir yenisi eklendi. Hükümlü ve hükümlü yakınlarına müjdeli haber geldi. Af yasası – ceza indiriminin 3. yargı paketinde olacağı duyuruldu.

Mahkumlara af düzenlemesine yeni değişiklikler geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu af açıklamasından sonra yeni gelişmelerin neler olduğu merak edildi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, bugün gündeme bomba gibi düşen af yasası ile alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, iddiaları doğrularken çalışmaların sürdüğünü söyledi.
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, koronavirüs ile alakalı olarak alınan tedbirler hakkında bilgilendirmede bulundu. Gazetecilere açıklama yapan Bakan Gül, bakanlık olarak her ayrıntıyı düşünerek tüm tedbirleri aldıklarını ve almaya da devam edeceklerini belirtti. Bugünün gündem maddesi haline gelen af yasası hakkında da konuşan Bakan Gül, “Gerekli çalışmalar yapıldı. Ancak bu durum TBMM’nin takdiri ile olacaktır. Bu konuda gerekli girişimler en kısa zamanda gerçekleşecek. Müspet bir sonuç alınacağını umuyorum ancak kapsamı TBMM belirleyecektir.” dedi.




Cezaevlerine yönelik koronavirüs tedbirleri hakkında da konuşan Bakan Gül, “Her tedbir büyük bir titizlikle alınmaktadır. Dezenfekte ürünleri ücretsiz şekilde verilmektedir. Cezaevi yönetimi tarafından tüm tedarikler yapıldı.” şeklinde konuştu. Koronavirüs salgının cezaevlerine sıçrayıp sıçramadığı konusuna da en Bakan Gül, “Cezaevlerinde pozitif rastlanan hiçbir vaka yok. Dezenformasyonlar, belli operasyon hesaplarının yaptığı hezeyanlardır.”ifadelerini kullandı.
Buna göre bazı suçlar için kademeli şekilde indirim yapılacak. Ancak af yasasının ne zaman çıkacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulan ve Meclis gündeminde de konuşulması beklenen düzenleme ile ceza almama algısı ortadan kaldırılacak. Çok kısa bir süre hapis cezası alan kişiler bile bir süre boyunca cezaevinde kalacak. Uyuşturucu, cinsel, terör, örgütlü suçlarını işleyenler ile mükerrerler yani tekrar suç işleyenler hariç cezaların infazı 2/3 (%67) yerine ½ (%50) olarak uygulanmaya başlayacak.
AK Parti’nin sunmuş olduğu teklifte cinsel istismar, örgütlü suçlar, uyuşturucu, terör suçları, kasten adam öldürme ve mükerrer suçlar kapsam dışı bırakılmıştı.
Kapsam dışı bırakılan suçlar şu şekildeydi:




Terör suçları Kasten adam öldürme Örgütlü Soykırım suçları Cinsel istismar İnsanlığa karşı işlenen suçlar
Kadına ve çocuğa şiddet İnsan üzerinde deney suçu Çocukların cinsel istismar suçu Reşit olmayana cinsel istismar Organ ve doku ticareti Atatürk lehine işlenen suçlar
Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzenin yerine başka bir düzen getirmeye ya da bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs




Devlet topraklarının tamamını ya da bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymaya veya devletin bağımsızlığını zayıflatmaya, birliğini bozmaya ya da devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik fiiller
TCK’nın 76’ncı maddesi gereğince düzenlenen (Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence, eziyet ya da köleleştirme, kişi hürriyetinden yoksun kılma, bilimsel deneylere tabi kılma, zorla hamile bırakma, zorla fuhşa sevk etme) suçların tamamı her türlü eziyet, işkence
Orman Kanunu’na aykırı suçlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL