ASAYİŞ

Zafer Partisi’nden Darp edilen vatandaş destek geldi

Zafer Partisi’nden Darp edilen vatandaş destek geldi

Geçtiğimiz gün Aksaray – Kızılkaya köyü yolunda meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası  sonucunda çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü kaza sonrası Aksaray Selime belediye başkanının yakını ve yanındaki kişilerce kazaya karışan Yakup Solak isimli vatandaş eşinin gözü önünde darp edilerek mağduriyet yaşadığı iddia edilmesi üzerine Zafer Partisi Aksaray il başkanı ve Aksaray Zafer Partisi hukukçuları tarafından eşi ve çocuklarının gözleri önünde darp edilen vatandaşa destek geldi.

Konu ile ilgili Zafer Partisi Aksaray İl Başkanı Resul Karaüzüm ve Zafer Partisi Aksaray İl başkan yardımcısı olan Hukuk İşlerine başkanı Avukat Oğuzhan Mutlu yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Sayın basın mensupları, dün yaşanan üzücü bir olayı sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Aksaray – Kızılkaya köyü yolunda yolda seyir halinde olan Yakup Solak idaresindeki araca hafif şekilde çarpmaları sonucu araç yoldan çıktı. Yakup Solak isimli sürücü otomobiline çarpan araçları takip ederek kaza yapmasına sebep olduğunu söylemesi üzerine araç sürücüleri tutanak tutulması için Selime Beldesine gelmelerini söylediler. Yakup Solak, eşi ile birlikte bulunduğu otomobil ile Selime Beldesine gitti. Bu sırada bilinmeyen bir nedenden dolayı taraflar arasında kavga çıktı. İddialara göre Selime Belediye Başkanı Levent Çevik’in kardeşi Metin Çevik ile yeğeni Mahmut Kavlak ve Belediye Başkanının yakınları Yakup Solak’ı darp etmeye başladılar. Bu olayı Öğrenen Zafer Partisi İl Başkanı Resul Karaüzüm il,İlçe ve Parti avukatını yanına alarak Güzelyurt İlçesine bağlı jandarma karakol komutanlığına giderek mağdur olan vatandaşın yanında oldular. Burada Zafer Partisi yönetim ve Avukatlarının yaşadığı olayı anlatan Zafer Partisi İl Başkanı Resul Karaüzüm şu ifadelere yer verdi. Karaüzüm “İl teşkilatımda İl başkan yardımcısı olan Hukuk İşlerine bakan Avukat Oğuzhan Mutlu’yu da hemen aradım. Buradaki olay baktığımız zaman vahim bir olay. Bir belediye başkanının yeğenim diye sahip çıktığı magandalar Türk’ün töresinde olmayan biz eşinin yanında çoluğu çocuğu da varsa haksız da olsak döner gideriz. Töremizde bu vardır bunu dahil dinlemeyen ve yeğenlerim diye sahip çıkarak bir belediye başkanın “Arabanın bilmem neyine koyarım, açık konuşuyorum yarın sabah sıfırını alırız diyerek” vatandaşa saldırması siyasi magandalıktır. Biz bu siyasi magandalıktan bıktık sizi bu devlet bu millet emir eriniz değil. Başkan seslenen Karaüzüm “Sayın başkan Ben Zafer Partisi il başkanı Resul Karaüzüm sizi de yaptıklarınızı da kolluk kuvvetlerine yaptığınız baskıyı da biliyorum. Bunun için hukuki mücadeleyi vereceğiz. Bunun için baro ile de görüşeceğiz ifade alınırken bir hata yapılmış mıdır. Kesin ifadelerde gerçekliği yansıtıp yansıtmama durumu var mıdır bunlara bakacağız. Savcılık nezdinde girişimlerde bulunacağız. Mağdur olan her vatandaşımızın yanındayız hukuki olarak da yanında olacağız. Bu davayı da avukatlık olarak Zafer Partisi il yönetimi olarak üstleneceğiz. Yakup’a geçmiş olsun diyorum ailesini geçmiş olsun diyorum biz onların yanındayız. Siyasi magandalığın karşısındayız biz sarı muhalefet değiliz mesai saatlerinde çalışan muhalefet değiliz gece gündüz dağda bayırda kavgada her zaman Aksaraylı vatandaşın yanındayız. Yanında olmaya devam edeceğiz.” Karakoldan adam aldırmaya çalışmak ne demektir siz nerede yaşıyorsunuz karakolda çıkışta beklemek ne demektir. Başından darbe almış bir kişiyi 5 saat ifade almak için bekletmek ne demektir sağlık sorunu yaşasa başına bir şey gelse bunun bedelini kim ödeyecek. Vatandaşı evine kadar getirmeliydi peki bıraktığınız noktadan sonra karakoldan adam almaya çalışanlar daha ileride bir yerde ikinci pusuyu kurmuş olabilirler mi?
Öncelikle bu konuda tarafımıza hiçbir şekilde mağdur ifade tutanağı verilmediğini belirten Avukat Oğuzhan Mutlu “Olayın ardından yaklaşık 5-6 saat sonra biz kolluk kuvvetleri ile görüştüğümüz zaman sadece yasal prosedür işlediği söylendi. Mağdurun ifade verme özgürlüğü hakkının kısıtlanıp kısıtlanmadığını sorduğumuzda savcı bey intikal edildi denildi üstü kapatıldı. Savcıyı sorduğumuzda ismi verilmedi ifade tutanağını sorduğumuzda savcıya intikal edildi deniliyor mağdur tarafın ifade tutanağından örnek alma hakkı vardır diyoruz avukat bey sizde yasal prosedürü biliyorsunuz deyip geçiştiriyorlar. Yasal prosedür de zorunlu müdafilik hakkı vardır nedir bu “Öncelikle bir avukat talep ediyor musunuz” Burada biz bir baskı olduğunu veyahut gerekli memurların ilgili memurların gerekli mevzuatı bilmediğinden savsakladığından burada savunma hakkının kısıtlandığını düşünüyoruz. Öncelikle olay başta avukatının yanında olmamasından başlıyor bu savunmaya ve avukatlara verilmiş çok büyük bir zarardır. Sorun burada başlıyor ilerleyen kısımlarda ifade almanın 5-6 saat gibi uzun bir süre devam ettiği söyleniyor. 5-6 saat gibi bir sürede ifade alınması devam edemez bu kadar uzun sürede o vatandaşın ruh halini etkilemeye çalışması olayın bölünmesi olayın saptırılması meydana geliyor ve mağdurun ifade ettiğine göre zaten ifadelerin birçoğu zapta geçilmemiş zaten geçersiz hukuk nezdinde geçersiz bir ifade.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL