ASAYİŞ

Yurttaşlar seçime mi hazırlanıyor

Yurttaşlar seçime mi hazırlanıyor

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

 

Ardı arkası kesilmeyen astronomik zamlar sonrası yurttaşların alım gücünün düşmesi sonucu oy kaybı bariz şekilde yapılan anketlere yansıması iktidar partisini harekete mi geçirdi.

İktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ve ortağı Milliyetçi Hareket Partisi  oy kaybını minimize etmek için bir dizi önlem almaya başladı.

Her Kabine toplantısı sonunda yurttaşların yaşam standartlarını düzeltmek için bir dizi kararlar hayata geçirilmekte. 

İktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ve ortağı Milliyetçi Hareket Partisi  tarafından  KDV oranlarının düşürülmesi başta olmak üzere alınan önlemler muhalefet  partileri ve siyasi çevrelerce yurttaşları seçime hazırlama taktiği olarak değerlendirilmekte. 

Yaklaşan seçimler öncesi seçmen yurttaşlara, İktidar partisi Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından yapılan KDV  indirimi başta olmak üzere  birçok ekonomik önlemin hayata geçilmesi sonrası İktidar Partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ve küçük ortağı Milliyetçi Hareket Partisinin muhtemel kaybettiği oyları geri getirme çabası olabilir mi ?

Sonuçta yaklaşan bir seçim ve seçimi kazanmak için seçim stratejileri geliştirmek gerekiyor.

İşte bu yüzden önüne geçilemeyen zamlar ve stokçuların fiyat arttırma çabaları Adalet ve Kalkınma Partisi ve ortağı Milliyetçi Hareket Partisi oylarını olumsuz yönde etkilediği bariz görülüyor.

Peki durum bu şekilde ise muhalefet partileri bu oy ekseninde ne kadar pay alabilecek.

Önemli olan ( Tüm siyasi Partiler için geçerli) iktidara gelmek. Bunun için de seçime katılacak yurttaşların oylarını kendi lehine çevirmek için farklı siyasi manevralar yapmak gerekiyor.

Yıllardır seçime aylar kala siyasi partiler  yurttaşlara ” Biz senin için çalışıyoruz ” mesajını vermeleri en önemli ve en etkili siyasi manevra olduğu kaçınılmaz. Bu siyasi manevra seçmen tarafından da bilindiği için seçime katılacak yurttaşların oylarını kendi lehine çevirmek için farklı seçim manevraları geliştirmek gerekiyor. Örneğin Z KUŞAĞI seçimin kaderini belirleyecek en önemli etken  Z Kuşağına kendi siyasi ideolojisini anlatan siyasi oluşum seçimin de galibi olması muhtemel görünüyor.

Seçime aylar kala bakalım hangi siyasi oluşum geliştirdiği seçim manevrasıyla iktidar olma yolunda başarıya ulaşacak bekleyip göreceğiz.

Kalın sağlık ile , mutluluk ile, bol kazanç ile.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL