ASAYİŞ

Yoldaki yaralı atı Hayvan sever kurtardı

Yoldaki yaralı atı Hayvan sever kurtardı

Otomobilin çarptığı yaralı atı hayvan sever çiftçinin dikkati kurtardı
Aksaray’da bir otomobilin çarpıp kaçtığı ağır yaralı atı sokak köpeklerinin saldırısından kurtaran çiftçi durumu Aksaray Valiliğine bildirerek yaralı hayvanın hayatını kurtardı. Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralı at tedavi edilmek üzere Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürüldü.
Aksaray Konya Karayolunun 5. Km’si Yapılcan Köyü girişinde plakası belirlenmeyen bir otomobilin çarptığı başıboş at ağır yaralı şekilde adeta ölümü bekledi.
Aksaray’ın İncesu Köyü’nde yaşayan çiftçi Halis Katman aracı ile Konya istikametine seyir halinde giderken sokak köpeklerinin yerde hareketsiz yatan ata saldırdığını gördü. Aracını durdurarak yaralı ata saldıran köpekleri kovalayan Katman, yaşadığını gördüğü ata su içirerek durumu 112 acil servise bildirip yardım istedi. Beklediği yardım uzayınca Aksaray Valiliği ile irtibata geçen çiftçi Katman bu sırada yaralı ata saldırmak için tekrar gelen köpekleri kovalayarak yaralı atın başında bekledi. Aksaray Valiliğinin hemen harekete geçtiği olayda Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerlerini olay yerine gelerek yaralı ata ilk müdahalede bulundu. Atı muayene eden veterinerler otomobilin çarptığı başıboş atın kalça kemiğinde kırık olduğunu vücudunda da köpek saldırısı sonucu yaralanmalar olduğunu belirledi.
Veteriner hekimlerin serum taktığı yaralı hayvan olay yerine gelen özel vinçle dikkatli şekilde taşıma aracına yüklenerek tedavisi yapılmak üzere Aksaray Üniversitesi Veteriner Fakültesine götürülerek ilk tedavisine başlanan yaralı at daha sonra Aksaray Belediyesi Hayvan barınağına götürüldü. Tedavisinin burada devam edeceği öğrenildi.
Olay yerinden geçerken tesadüfen gördüğü yaralı ata ilk müdahaleyi yapan çiftçi Halis Katman hayvanları çok sevdiğini köyünde çeşitli hayvanlar beslediğini söyledi. Yoldan geçerken bir anda gördüğü olay karşısında aracını durdurup köpeklerin yemek için saldırdığı ata yardıma koştuğunu anlatan Katman, “Yerde hareketsiz yatan ata saldıran sokak köpeklerini kovaladım. Atın yaşayıp yaşamadığını kontrol ettim. Yaşadığını görünce aracımdan su alarak ata içirdim. Durumu çok kötü görünüyordu. Durumu hemen 112’ye bildirdim. İstediğim yardım gecikince Aksaray Valiliğini aradım yetkililere ulaştım. Sağ olsunlar Tarım Müdürlüğümüzün veterinerleri hemen olay yerine gelerek yaralı hayvanı muayene edip tedavi için götürdüler. Yardım çağrısına kısa sürede cevap vere Aksaray Valiliğimize teşekkür ediyorum ’dedi.
Kaza ile ilgili inceleme başlatılırken ata çarpıp kaçan aracın belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL