Genel

Yılda Bir gün Hatırlama alışkanlığı

Yılda Bir gün Hatırlama alışkanlığı

İzzet Tınmaz : Gazeteci Yazar

Yılda Bir gün Hatırlama alışkanlığı oh ne kadar güzel. Ya diğer 364 ne yapıyoruz ; dayak ,işkence, tecavüz ve hayattan kopartılan kadınlar Gazetelerin, haber sitelerinin manşetlerinde.

Bu gün tüm medyada Kadınlar ile güzel etkinliler yapılıyor. Bu etkinlikler ile ilgili manşetler atılıyor plaketler verilip boy boy fotoğraflar çektiriliyorlar. Yılda bir gün kadınlar baş tacımız mesajları yayınlıyorlar. Ya diğer günler neler oluyor ? Psikolojik ve fiziki işkenceye maruz bırakılan kadın haberleri dayak yiyen , bıçaklanan , öldürülen kadın haberleri hız kesmeden manşetlerde yerini almayı devam diyor hen de hiç hız kesmeden.

Hani baş tacınız dı ya kadınlar .Hani cennet onların ayaklarının altında idi. Yılın Bir günü kadınlar bizim her şeyimiz diyen beyler; kadına şiddetin önlenmesi için ne yapıyorsunuz? Kocaman bir hiç. Biz habercilerin nefret ederek içi kan ağlayarak yaptığı haberler devam edecek. Yine kadınlar darp edilecek, yine kadınlar bıçak ile veya silah ile yaralanacak hatta çocuklarının gözü önünde hayatları ellerinden alınacak. Ben şahsen yılın bir günü kadınları hatırlayıp diğer günler unutulmasından büyük rahatsızlık duyuyorum. Bırakın yılın bir günü kadınlara hediyeler plaketler verip şirin görünmeyi. Yılın 365 günü onlara sahip çıkın. Çocuklarının anasına el kaldırıp canını yakacağına onu hayattan kopartacağına bırak insanca yaşamaya devam etsin.

Kadınları yılda bir gün değil yılın 365 günü hatırlayıp korumak dileği ile.

Hoşçakalın

İzzet Tınmaz : Gazeteci Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL