Genel

“Yeşil Aksaray için ağaçlandırma seferberliği” devam ediyor

“Yeşil Aksaray için ağaçlandırma seferberliği” devam ediyor

 Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tarafından başlatılan  “Yeşil Aksaray için ağaçlandırma seferberliği ” hız kesmeden devam ediyor. Aksaray Belediyesi Park ve bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezine 100 binden fazla yetişmiş ağaç ve fidan dikiminin yapıldı. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,  Konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu.

 “GELECEĞİMİZ İÇİN FİDAN DİKİYORUZ”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in başlattığı ağaçlandırma seferberliği ile şehrin birçok noktasına yetişmiş ağaç ve fidan dikimi devam ediyor. Başkan Dinçer, şehre 100 binden fazla yetişmiş ağaç ve fidan dikiminin yapıldığına işaret ederek ağaçlandırma seferberliğinin sürdüğünü bildirdi.

Aksaray Belediyesi, vatandaşlara doğa ile iç içe bir kent yaşantısı sunabilmek adına şehir genelindeki parklarda ve yeşil alanlarda yetişmiş ağaç ve fidan dikiyor. Belediye ekipleri, dikilen fidanların takibini yaparken yeni alanlara da fidan dikimi gerçekleştiriyor. Ekipler, ağaç ve fidan dikimlerinin yanı sıra mevcutta bulunan ağaçlarda budama, dip temizliği ve gübreleme gibi çalışmalar da yapıyor.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehir genelinde devam eden ağaçlandırma seferberliğinin sürdüğüne değinerek şehre 100 binin üzerinde ağaç dikildiğini, bunun yanında yaklaşık 400 bin mevsimlik çiçek, 130 çalı bitkisinin daha toprakla buluştuğunu ifade etti.

“Yeniden yeşil bir Aksaray için durmadan çalışıyoruz” diyen Belediye Başkanı Dinçer, şehirde yeşil alan varlığının artmasını sağlamak için ağaç olmayan orta refüj, park, bahçe ve dinlenme alanlarının fidan dikimine hazırlandığını söyledi. Fidan dikimine hazır olan mevcut alanların ise kısa sürede içerisinde ağaçlandırıldığı bilgisini paylaştı. 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL